Formule 1

Formule 1: Renault showt stukjes van nieuwe RS20

renault-rs20

Renault heeft op zijn lanceerevenement in Parijs beeld gepubliceerd waarop stukjes zijn te zien van de RS20, de auto waarmee de Franse fabrikant hogere ogen hoopt te gooien in het F1-wereldkampioenschap dan met de RS19 van vorig jaar.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Renault Sport

Op de plagerige computerbeelden zijn gedeelten van de RS20 alleen in het zwart te zien, nog zonder de traditionele gele fabriekskleuren waarin de auto vanaf volgende week tijdens de eerste collectieve test op Barcelona ongetwijfeld gehuld zal zijn.

Het startnummer op de auto – wel in het geel – is 31, het nummer van de nieuwe coureur Esteban Ocon. De Fransman neemt de plaats in van Nico Hülkenberg, die na afloop van het seizoen 2019 gedwongen afscheid moest nemen van de Formule 1.

renault-rs20-2

Met de RS20 hoopt Renault het beter te doen dan vorig jaar, toen de Fransen in het constructeurskampioenschap royaal werden verslagen door hun enig overgebleven klant, McLaren. Ook scoorde het team minder WK-punten dan in 2018.

Renault heeft zich 'realistische' doelen gesteld voor 2020: de vierde plaats in de pikorde terugveroveren. Om dit doel te bereiken, koos het voor evolutie in plaats van revolutie. Betrouwbaarheid is het doel voor de openingsraces van het seizoen, aldus teambaas Cyril Abiteboul. In de loop van het seizoen zal een ontwikkelingsprogramma volgen dat volgens Abiteboul 'agressief' zal zijn.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet