Formule 1

Formule 1: GP China vanwege coronavirus tot nader order uitgesteld

M190128

De FIA heeft in overleg met de lokale promoter en FOM besloten om de GP van China tot nader order uit te stellen. De aanleiding is de verdere verspreiding van het coronavirus in China, dat de laatste week veel nieuwe slachtoffers maakt. Een nieuwe datum voor de race is niet vastgesteld.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: Mercedes AMG Petronas F1

De Grand Prix van China had op 19 april moeten plaatsvinden, als vierde race in het F1-wereldkampioenschap van 2020. Het uitstel, dat de afgelopen dagen alom werd verwacht, volgt op de eerdere beslissing om de Formule E-race van Sanya op 21 maart uit te stellen.

De beslissing laat nu een gat van vier weken tussen twee nieuwe GP's op de kalender, die van Vietnam en van Nederland. De FIA laat in haar persbericht wel weten dat het de situatie in de gaten houdt en samen met de teams en de lokale promoter, de Juss Sports Group, naar een alternatieve datum later in het jaar zoekt.

Het is de eerste keer sinds 2011 dat een GP niet op de geplande datum kan plaatsvinden. Destijds werd de GP van Bahrein uitgesteld vanwege de burgeropstand in het land. Die race is uiteindelijk nooit verreden.

China telt inmiddels ruim 44.000 gevallen van besmetting met het coronavirus. Het virus heeft intussen meer dan 1100 levens geëist.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet