Formule 1

Formule 1: Red Bull toont de nieuwe RB16 van Max Verstappen en Alex Albon

redbull-rb16

Red Bull Racing is het vierde F1-team dat in deze lanceerweken een beeld van zijn nieuwe ontwerp heeft vrijgegeven. Het team uit Milton Keynes liet bij één plaatje van de RB16, voorafgaand aan de shakedown die het team later vandaag uitvoert op Silverstone.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: Aston Martin Red Bull Racing

In tegenstelling tot vorig jaar, toen Red Bull met een camouflage-uitdossing kwam in de aanloop naar de 'echte' lancering op het circuit van Barcelona, laat Red Bull meteen de kleuren zien waarmee het in 2020 in het strijdperk treedt. De naam van Aston Martin is voor het laatste jaar als hoofdsponsor op de auto te vinden, voordat het Britse sportwagenmerk het team van Racing Point (in naam) overneemt.

Net als bij de Ferrari gisteren zijn de uiterlijke verschillen alleen met een vergrootglas te vinden. Het is wachten op de uitleg van het team over de dingen die onderhuids zijn gedaan. Ferrari liet na de presentatie weten dat schijn bedriegt en dat de Italianen voor een 'extreme' aanpak hebben gekozen, met name op aerodynamisch vlak. Een nadere blik op de achtertrein van de Ferrari leert inderdaad dat de verpakking van de techniek rond de achteras nóg krapper is dan bij de SF90 van 2019.

Red Bull zelf gelooft dat het met de RB16 een gooi kan doen naar de wereldtitel. Het team baseert dat geloof op de vooruitgang die motorleverancier Honda in de winter zegt te hebben geboekt, en een gewijzigde ontwerpaanpak die moet voorkomen dat Red Bull net als in vorige jaren traag op gang komt en daarna voor een inhaalrace staat.

Red Bull gaat in 2020 verder met de bezetting waarmee het in 2019 eindigde. Max Verstappen tekende onlangs een contractverlenging tot 2023. Alex Albon bewees in de tweede helft van 2019 intussen zozeer zijn waarde dat hij in 2020 mag aanblijven als teamgenoot van Verstappen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet