Formule 1

Formule 1: Ferrari presenteert de SF1000

ferrari-sf1000-3

Na wat voor de smachtende fans moest aanvoelen als een ellenlange siesta, trok Ferrari eerder vanavond pas in Italiaanse kantooruren het doek van zijn F1-auto voor het seizoen 2020. De presentatie vond plaats tijdens een groots opgezet evenement in het Romolo Valli-theater in Reggio Emilia. In een ander opzicht was Ferrari vandaag wél de snelste: het is het eerste F1-team dat zijn auto voor 2020 in het echt laat zien, in plaats van via beeldmateriaal.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Scuderia Ferrari Mission Winnow

Traditiegetrouw kreeg de Ferrari een speciale typeaanduiding waar de tifosi vooraf maar naar moeten raden. Deze keer werd het 'SF1000', ter ere van de duizendste Grand Prix waaraan het team tijdens de negende race van het seizoen (die van Canada) gaat deelnemen. De duizendste WK-race, wel te verstaan, want de Grand Prix-deelnames van de Scuderia Ferrari in de jaren dertig (met Alfa Romeo's) en in de jaren veertig zijn daarin niet meegeteld, evenmin als de vele niet voor het WK meetellende Grands Prix waarin Ferrari meereed van de jaren vijftig tot en met de jaren zeventig.

ferrari-sf1000-2

Op het eerste gezicht wijkt de auto weinig af van zijn voorganger, de SF90 uit 2019. Het 'Mission Winnow'-merk van Philip Morris prijkt opnieuw op de best zichtbare plekken op de auto, terwijl de andere prominente Ferrari-sponsors – Shell, UPS en Ray-Ban – hun plek behouden op de sidepods.

ferrari-sf1000-4

Ferrari wees tijdens de presentatie op de parallelle uitdaging waarvoor elk F1-team in 2020 staat – een compleet andere auto ontwerpen voor het nieuwe F1-reglement dat in 2021 ingaat. Het team begint aan het seizoen met een ongewijzigde rijdersbezetting van Sebastian Vettel en Charles Leclerc.

ferrari-sf1000-1
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet