Formule 1

Formule 1: Mercedes onthult kleurenschema nieuwe W11

M225901

Na het team van Haas heeft ook Mercedes voorafgaand aan de echte lancering op 14 februari het kleurenschema van zijn nieuwe F1-auto onthuld. De bekendmaking van een nieuwe sponsor, INEOS, was de aanleiding voor de vervroegde onthulling van het uiterlijk van de W11 van 2020.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Mercedes AMG Petronas F1

De onthulling vond plaats in de hal van het RAC-gebouw in Londen, waar vorig jaar nog met veel tamtam het doek van de nieuwe Haas werd getrokken. Meteen viel de toevoeging van de donkerrode huiskleur van nieuwe sponsor INEOS op. De naam van het bedrijf staat nu in het groot op de luchthapper en daarnaast op de 'endplates' van de voorvleugel. De luchthapper wordt daarnaast getooid door een reeks Mercedes-sterren, waarvan er eentje is opgedragen aan Niki Lauda.

M225907

INEOS is een Brits chemiebedrijf dat ook in de Tour de France als sponsor actief is. INEOS sponsorde Mercedes al in het klein, maar doet daar nu een flink schepje bovenop. De verhoogde bijdrage van INEOS komt volgens diverse bronnen in de buurt van de financiële injectie van hoofdsponsor Petronas.

M225891

Komende vrijdag lanceert Mercedes de W11 op Silverstone, waar meteen de 'shakedown' van het nieuwe chassis zal plaatsvinden. Daarmee zet het team uit Brackley de eerste stap op weg naar mogelijk een ongeëvenaarde zevende constructeurstitel op rij. Momenteel deelt Mercedes het record nog met Ferrari, dat tussen 1999 en 2004 zes titels op rij won.

M225883
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet