Formule 1

Formule 1: Haas geeft beelden vrij van VF-20

haas-vf20

Haas heeft als eerste F1-team een paar beelden vrijgegeven van de F1-auto voor het seizoen 2020. De lancering van de nieuwe Haas stond op 19 februari op de rol, vlak voor de eerste collectieve test, maar daar blijkt het team nu ook geen presentatie aan te koppelen.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Haas F1 Team

De beelden tonen de VF-20 in de smetteloze werkplaats van Haas, maar zijn geen feitelijke foto's. Het digitale artwork laat een auto zien waarop het logo van Haas' eigen bedrijf weer prominent is te zien, zonder de kleuren van Rich Energy, de controversiële hoofdsponsor van 2019 die het minder dan een heel seizoen volhield bij Haas.

Ook de voorganger van de VF-20 hield zijn veelbelovende vorm van het begin van het seizoen niet vast. Na de mislukte upgrade tijdens de Spaanse GP ging het hard bergafwaarts met het Amerikaanse team, niet geholpen door twee coureurs die elkaar (letterlijk) van de baan vochten. Toch besloot Haas afgelopen najaar al door te gaan met Kevin Magnussen en Romain Grosjean.

haas-vf20-2

Haas zal op 19 februari de VF-20 officieel onthullen in de pitstraat van Barcelona, maar een gelikte presentatie wordt het niet. Volgens Grosjean wil het team zich op de basis richten, wat op zichzelf een begrijpelijke reactie is op het tegenvallende seizoen 2019 en de show-elementen die de vertrokken hoofdsponsor vertegenwoordigde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet