IndyCar

Indycar: Alonso naar Andretti? Parttime job voor Tony Kanaan bij A.J. Foyt Racing?

Spaanse media wisten gisteren te berichten dat Fernando Alonso nog deze week bij Andretti Autosport voor de Indy 500 zal worden aangekondigd. De populaire Braziliaan Tony Kanaan geeft a.s. in Indianapolis een persconferentie. Naar verwachting zal Kanaan bij A.J. Foyt slechts een part time seizoen afwerken, m.a.w. een aantal ovals en de Indy 500

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2020 Alonso
Kwalificeert Fernado Alonso zich dit jaar wel voor de Indy 500 of moet hij de Speedway wederom voortijdig verlaten?


Alonso naar Andretti? Parttime job voor Tony Kanaan bij A.J. Foyt Racing?
Na het debacle van 2020 zal Fernando Alonso wederom proberen om zich voor de Indy 500 te kwalificeren. Spaanse media wisten gisteren al te melden dat de bekendmaking van de deal met Andretti Autosport op korte termijn bekend gemaakt zal worden. De Spanjaar zal naast Alexander Rossi, Ryan Hunter Reay, Colton Herta en Marco Andretti de vijfde auto besturen.

In 2017 zat Alonso dicht bij de overwinning toen hij kort voor het einde vanwege motorische problemen aan de kant moest. Alonso's comeback op de Speedway in 2019 liep door een slechte voorbereiding bij McLaren op een fiasco uit. Volgens de Spaanse media heeft Alonso nul problemen met Honda alhoewel wij in het verleden wel eens anders hoorden. Anderzijds heeft de Japanse motorenbouwer wel een hoge pet van Alonso op. Zal het hem lukken om dit jaar de Triple Crown op zijn naam te schrijven?

Indycar veteraan Tony Kanaan keert dit seizoen weer bij het team van A.J. Foyt Racing terug. Het team van A.J. Foyt verloor hoofdsponsor ABC na een rampzalig seizoen waarin het team slechts als 15e en 19e in de eindstand van het kampioenschap wist te beëindigen. Met het aantrekken van Charlie Kimball hoopt men komend seizoen Top 10 resultaten te behalen. Kimball behaalde in 141 Indycar starts slechts één overwinning in 2013 op de Mid Ohio Road Course.

Begin deze maand waren er zelfs geruchten dat regerend NASCAR MEN's Cup kampioen Kyle Busch wel interesse had voor een zitje bij Team Penske voor de Indy 500. Voor dit jaar heeft men bij Team Penske hiervoor geen capaciteit zo liet Roger Penske's rechterhand Tim Cindric weten. Na het redelijk succesvolle optreden met Lexus in de 24U van Daytona lijkt Busch zijn zinnen voor de toekomst nu op een Le Mans deelname gezet te hebben.

2020 Tony Kanaan
Tony Kanaan wordt a.s donderdag bij A.J. Foyt Racing in Indianapolis aangekondigd. Naar alle waarschijnlijkheid voor slecht een part time schema waarbij de ovals prioriteit hebben. De populaire Braziliaan is inmiddels al 45.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet