Formule 1

Verbouwing Circuit Zandvoort ligt nog steeds op schema

pers-hugenholtz

Tijdens de media update in de nieuwe Dutch Grand Prix Lounge op Circuit Zandvoort was er van stress niets te merken. Terwijl er overal op de baan hard gewerkt werd en het er voor een leek uitziet alsof de 104 dagen tot aan het Dutch Grand Prix weekend van 1 t/m 3 mei onmogelijk voldoende zijn om alles in orde te maken, ging deze presentatie voornamelijk over het programma tijdens de drie GRP-dagen zelf. "Vorige keer dat jullie hier kwamen kijken waren we aan het afbreken, nu zijn we alles aan het opbouwen en we liggen daarbij keurig op schema. We hebben het tot nu toe getroffen met het weer, maar zelfs als er nog een vorstperiode komt zullen we op tijd klaar zijn om 'The Ultimate Race Festival' waar te maken", vertelde Directeur Circuit Zandvoort Robert van Overdijk.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Gerrie Hoekstra

strandtent
De nieuwe Dutch Grand Prix Lounge op Circuit Zandvoort


Eind februari moet de baan klaar zijn. Met begin maart als eerste de DNRT-races met het Winter Endurance Kampioenschap is dat ook een noodzaak. Ongetwijfeld zal er dan nog wel gewerkt worden aan de minder urgente zaken die speciaal voor de Grand Prix neergezet worden, zoals de extra tribunes etc. Maar er zal dan geracet kunnen worden en reken maar dat iedereen met een licentie en auto graag die eerste race wil meemaken. Succes verzekerd!

Voor alles dat op het circuit gebeurt zijn de vergunningen in orde, de evenementen vergunning is in handen van de gemeente Zandvoort en ook dat zal naar verwachting geen problemen opleveren. Ook op de vergadering voor bewoners van Zandvoort was stemming prima, vrijwel iedereen is enthousiast en kijkt uit naar de terugkeer van de Dutch Grand Prix.

  jan-lammers

Jan Lammers vertelde enorm te genieten van de synergie tussen alle partijen die aan het werk zijn. Samen met Directeur Dutch Grand Prix Imre van Leeuwen vertelde hij de aanwezige pers vol trots dat het echt drie dagen feest gaat worden. Met naast het F1 raceprogramma de Formule 2, Formule 3 en de Porsche Supercup is er een vol programma op de baan, maar er zijn ook elke dag artiesten en DJ's die het publiek trakteren op een mooie show in de Fanzone.

artiesten

De eerste namen van artiesten zijn inmiddels bekend gemaakt: Davina Michelle, Freddy Moreira, Guus Meeuwis, Kriss Kross Amsterdam, Lil Kleine, Lucas & Steve, Nick & Simon en Sam Feldt. Maar dat is nog niet alles, want na de prijsuitreiking van de Dutch Grand Prix zal er nog een internationaal bekende artiest het feest opluisteren. Wie dat is wordt echter nog geheim gehouden.

Voor de vrijdag heeft Jumbo veel kaarten ingekocht met de intentie daar een soort vervolg op de Max Verstappen Familiedagen van te maken. Deze dag zullen de F1-coureurs ongetwijfeld veel in actie komen, want de baan is voor iedereen nieuw en zij willen de nodige data verzamelen om te kijken hoe zij deze baan met banking het beste kunnen rijden. Architect Jarno Zaffelli heeft al veel vragen gehad van teams die info willen over de nieuwe baan, om zo vast een simulatie te kunnen maken, maar die info wordt uiteraard niet verstrekt. Zo wordt de vrijdag dus echt een bijzonder belangrijke dag voor teams en rijders.

  ricciardo

Het is in elk geval mooi om te zien dat de F1-coureurs al zo bezig zijn met de Dutch Grand Prix. Daniel Ricciardo plaatste al een post op Instagram waarin hij aangeeft al aan het oefenen te zijn met de banking.

  banking-hugenholtz
Lekker schuin met de bus door de Hugenholtz-bocht

schuinte-banking
De banking van de Arie Luyendijk-bocht maakte indruk

schuinte-banking-2
De aansluiting op het rechte stuk

De FIA zal voor de Grand Prix van start gaat nog officieel haar goedkeuring moeten geven. Omdat zij elke twee weken komen kijken en van alles op de hoogte worden gehouden zijn zij zelf bij het proces betrokken en zal dat geen probleem zijn. Met name de insteek om de duurzaamste Grand Prix op de kalender te worden spreekt hen aan. De feitelijke Grade-1 licentie zal worden verstrekt op het moment dat alle werkzaamheden zijn afgerond, mogelijk zal dit pas kort voor de start van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix zijn.

Steeds meer nieuwe partners vinden aansluiting bij de Dutch Grand Prix. Zo gaat Radio 538 de Official 538 Dutch Grand Prix Village organiseren, een camping met 4.500 plaatsen direct naast het circuit waardoor de bezoekers binnen 15 minuten van hun slaapplek naar de speciale Radio 538 tribune kunnen lopen. Ook Jan Lammers zal daar zijn opwachting maken, zo vertelde hij met zijn bekende glimlach: "Ik ben daar aanwezig voor het onderdeel dwergwerpen."

Er is nog een klein aantal restant weekendkaarten beschikbaar gekomen voor zaterdag en zondag (2 & 3 mei). Deze kaarten zijn vrij gekomen nadat de tribunes wat nauwkeuriger ingetekend en ingedeeld zijn en omdat een deel van de operationele buffers vrijgegeven zijn voor de fans. Totaal gaat het slechts om een paar honderd kaarten. Van de zaterdagkaarten is 95% verkocht, het restant van de zaterdagkaarten komt ook op 17 januari in de verkoop op www.DutchGP.com
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet