Sportscars

Sportscars: Opnieuw winst voor Leonard Hoogenboom in Asian Le Mans Series

26gdrive thebend AsLMS

Leonard Hoogenboom heeft samen met teamgenoten Roman Rusinov en James French de tweede race van de Asian Le Mans Series gewonnen. Het drietal was het sterkste in de allereerste Asian Le Mans Series wedstrijd op het nieuwe The Bend Motorsport Park in Australië. Halverwege het seizoen gaan Hoogenboom en zijn G-Drive Racing by Algarve team aan de leiding van het LMP2-kampioenschap.
 
Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat) Foto's: PR
 
De G-Drive Racing by Algarve AURUS 01 van French, Hoogenboom en Rusinov begon de wedstrijd vanaf de derde plaats, maar vanaf het allereerste moment wist French zich in het gevecht om de leiding te mengen. In een rommelig eerste deel van de wedstrijd met twee full course yellows en een safety car wist Hoogenboom tijdens zijn stint de leiding in de wedstrijd te pakken. 

G-Drive Racing by Algarve verloor tijdens de derde FCY de leiding aan Eurasia Motorsport. De Nieuw Zeelander Shane van Gisbergen wist met zijn Ligier de koppositie te pakken, maar enkele snelle rondetijden van Hoogenboom zorgden ervoor dat de Nederlander en zijn team binnen schootsafstand bleven.
  1eurasia thebend AsLMS
 
Met nog iets meer dan een uur te gaan besloot G-Drive Racing by Algarve in tegenstelling tot Eurasia Motorsport geen banden te wisselen, waardoor Rusinov de leiding pakte. Wat volgde was een mooi gevecht tussen de Rus en Nick Cassidy in de Eurasia Ligier. Eurasia probeerde met een vroegere splash-and-dash de leiding te heroveren, maar die tactiek mislukte door opnieuw een FCY, waardoor G-Drive Racing by Algarve de leiding kon behouden. Negen minuten voor het einde van de race werd de FCY opgeheven en toen de #1 Eurasia Ligier ook nog eens technische problemen kreeg was de strijd beslist.
  36eurasia thebend AsLMS
 
Na 78 ronden kwam Rusinov als eerste over de finish, gevolgd door de #36 Eurasia Motorsport Ligier (+44,886s) en de Thunderhead Carlin Racing Dallara (+2m10,774). Rick Ware Racing pakte een 1-2 in de LMP2 AM-klasse, Nielsen Racing wist met de Norma M30 de LMP3-klasse te winnen, terwijl bij de GT's de winst naar de Car Guy Ferrari 488 GT3 ging.
  7carguy thebend aslms

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet