24H Series

24H Series: Code rood vanwege zware regenval in Dubai (UPD: Geen actie tot 8.00 uur lokale tijd)

Rood klein
De auto's op het rechte stuk van start en finish na de onderbreking

Na zeven uur en 16 minuten is de 24-uursrace in Dubai onderbroken. Op meerdere plaatsen op het circuit staan grote hoeveelheden water op het asfalt na zware regenval in de afgelopen uren. Omdat het gevaar van aquaplaning te groot is, besloot de wedstrijdleiding de race te onderbreken. De auto's staan opgesteld op het rechte stuk van start en finish. De verwachting luidt dat de regen de komende uren niet minder wordt.

Tekst: René de Boer (vanuit Dubai, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar/R. de Boer

"We zouden onder deze omstandigheden met een jetski waarschijnlijk sneller geweest zijn", verklaarde Michael Vergers, die kort voor de onderbreking nog achter het stuur van de nummer 7-MS7 by WRT-Audi R8 aan de leiding reed. "Aan de buitenkant, waar je normaal gesproken bij regen graag wilt rijden, was het niet meer te doen, maar zo ontstonden er dus heel veel plassen: in de apex van de eerste bocht, op het rechte stuk aan de achterkant, in de laatste bocht. Er waren echt overal plassen. De laatste twee ronden voordat ik binnenkwam waren echt ongelooflijk. Bliksem, het was donker, echt onvoorstelbaar."

Het wachten is op nadere informatie, zo gauw die beschikbaar is, zullen we die ook hier publiceren.

UPD 23.40 uur (20.30 uur CET): Er is nog weinig zicht op verbetering van de situatie. Het regent weliswaar op het moment niet zo hard meer, maar volgens de actuele voorspellingen komt er nog behoorlijk wat regen aan. Om middernacht lokale tijd wordt er nadere informatie verwacht.

UPD 0.05 uur (21.05 uur CET):  De wedstrijdleiding heeft de volgende update voor 2.00 uur lokale tijd aangekondigd. Tot die tijd gebeurt er in ieder geval niets.

Slapen

UPD 02.05 uur (23.05 uur CET):
Terwijl in de diverse pitboxen iedereen een beetje ongemakkelijk op stoelen hangt of op luchtbedden en stretchers wat slaap probeert te pakken (zie boven), meldt de wedstrijdleiding dat de volgende update om 7.00 uur volgt, en dat een eventuele herstart minimaal een uur van tevoren zal worden aangekondigd. Dat betekent dus dat er voor 8.00 uur lokale tijd (5.00 uur in Nederland) geen auto rijdt.  


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet