Groeten uit ...

Div: Groeten uit Macau

IMG 9625 2

Inmiddels weer terug na een tweeweekse Azië-reis met Macau en Fuji en hier weer voorzien van normaal snel internet in plaats van wankele wifi-verbindigingen in perscentrum of hotel, hebben we ook even de tijd gevonden om een fotoselectie te maken van wat we allemaal buiten de race-activiteiten om tegenkwamen en vastlegden. Allereerst de groeten uit Macau, van de 66e editie van de Grand Prix aldaar, als altijd weer een memorabel evenement.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar/R. de Boer

IMG 0087

Zoals wellicht bekend woont uw verslaggever al ruim 15 jaar in Duitsland en vliegt dan ook meestal Lufthansa of een gelieerde maatschappij. Ditmaal echter bleek logistiek en financieel KLM de interessantere optie, dus werd het, voor het eerst sinds vele jaren, weer eens een echte blauwe jumbo.

IMG 0819

Na een lange reis aangekomen in Macau deden we even een rondje om te kijken wat er was veranderd, zeker na de akelige crash van Sophia Flörsch in de Formule 3-race van vorig jaar. De komst van de nieuwe FIA Formule 3-auto's, zo'n 140 pk krachtiger dan de vroegere generatie, betekende ook dat er in Macau voor her eerst DRS geruikt kon worden, en wel op het rechte stuk na het uitkomen van Mandarin. Daarmee werden snelheden bereikt van boven de 300 km/u. Indrukwekkend hard, zoals we de volgende ochtend langs de baan tijdens de vrije training constateerden!

IMG 0833 2

Bij Lisboa, de haakse rechterbocht die volgt na het ellenlange rechte stuk, waren de kerbstones wat meer naar de binnenkant verlegd en was de 'escape road' (daar waar de auto en de bus rijden) aanzienlijk verbreed. De fotografentoren in het verlengde van het rechte stuk, waar Flörsch vorig jaar vol in klapte, is verdwenen.

IMG 0028

Op een aantal punten op het circuit waren SAFER-barriers naar Amerikaans voorbeeld aangebracht, terwijl op andere plaatsen was gekozen voor TechPro-afgrenzingen, kunststof elementen met energie-absorberende eigenschappen, zoals hier aan de buitenkant bij San Francisco, voor het oprijden van Moorish Hill.

IMG 7589

De volgende dag begint het vierdaagse programma, ondermeer met het indrukwekkende veld in de Macau GT Cup.

IMG 0154 2

Bij Mercedes was gekozen voor een speciaal carrosserie-ontwerp op de auto's van Maro Engel en FIA GT World Cup-winnaar Raffaele Marciello, uitgevoerd door de Duitse fotokunstenaar Michael von Hassel. Hier de uitmonstering van de auto van Engel.

IMG 0161

Stéphane Ratel (r.) is met zijn organisatie SRO mede verantwoordelijk voor de doorvoering van de FIA GT World Cup in Macau. Hier samen met de Belg Marc Duez.

IMG 7737

Modelautofabrikant Spark kwam met een geweldige selectie van succesvolle GT-auto's die in Macau reden, in een speciale vitrine.

IMG 0319

Als altijd volop belangstelling bij de verkoopstand van het merk.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet