Diversen Nationaal

DNRT: 15-jarige Joey Hanssen wint zondagrace Formule Gloria

480_podium_joey

Na afloop van de tweede wedstrijd gingen we langs de hoofdrolspelers voor hun reactie. Wij beginnen met de winnaar Joey Hanssen. “Ik was gisteren toch nog te voorzichtig maar vandaag ben ik er vol ingegaan. De auto was beter als gisteren. Wij ontdekten dat de wishbone aan de voorzijde scheef stond. Dat hebben we aangepast. De grootste winst was mijn prima start. Ik ben in de karting bij de ICA rollende starts gewend en dat gaat mij altijd prima af. Ik vind dit een leuke klasse en heb een hoop geleerd.”

480_start

Jeroen Mul
was ongelofelijk blij met zijn tweede plaats vandaag en zijn overwinning in de eerste race. “Ik startte vanaf poleposition te rustig en daardoor was Joey veel sneller weg. Tot aan de Mastersbocht kon ik redelijk bij hem in de buurt blijven maar daarna reed ik toch een vrij eenzame race. Ik reed het laatste gedeelte op heelhouden omdat mijn achterbanden compleet op waren en ik problemen kreeg met de wegligging.”

Het was niet het weekend voor Oscar Wilkens. “Tijdens de eerste race waren er problemen met de brandstoftoevoer en ik dacht dat dat was opgelost. Maar in de race van vandaag begon de auto weer te haperen en viel in de slotfase nog twee plaatsen terug. Maar het ergste vind ik eigenlijk dat ik vanuit de pits met nog drie rijders moest starten. De auto kwam te laat uit de tent doordat er nog gesleuteld werd aan de auto die voor ons stond. Ik kon er niet langs en mocht daarna niet meer het circuit op." Ondanks dat Wilkens de afsluitende manche vanuit de pitstraat moest aanvangen begon hij aan een indrukwekkende inhaalrace. Nadat zijn auto opnieuw begon te happeren moest hij zich tevreden stellen met de vijfde plaats.

Thomas Knopper had een auto die veel beter was afgesteld als gisteren. “Dit is echt voor herhaling vatbaar. Het was genieten geblazen. Jammer dat Sheila Verschuur uitviel want we waren weer flink aan het knokken. Ik ga binnenkort ook testen met de Formule Ford van SBRT Racing. Kilometers maken en het Formule-racen onder de knie te krijgen.“

Sheila Verschuur baalde door pech met gebroken tandwiel. “Ik heb dit keer niemand geraakt en ben ook niet door de lucht gevlogen”, vertelde ze na afloop. Ondanks haar pech heeft ze dit weekend genoten van het racen in Formule-auto’s. “Ik wil zeker door maar ben wel afhankelijk van sponsoring en de hulp van mijn vader, die dit weekend mijn monteur was, dus ik weet niet of dit een vervolg krijgt.“

480_frans_sleutelen

Vader Frans heeft het er maar druk mee. Het gehele weekend de monteur zijn voor je dochter.

De uitslag :
1. Joey Hanssen
2. Jeroen Mul
3. Thomas Knopper
4. Tristan Hamelink
5. Oscar Wilkens

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet