Formule 1

Formule 1: Red Bull en Toro Rosso houden voor 2020 vast aan bestaande line-ups

AP-21UXKUQES1W11 news

Red Bull en Toro Rosso hebben bekendgemaakt dat ze in 2020 verdergaan met de bestaande coureurs. Max Verstappen en Alex Albon blijven bij Red Bull, Daniil Kvyat en Pierre Gasly bij Toro Rosso, dat in 2020 doorgaat als Scuderia Alpha Tauri.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Aston Martin Red Bull Racing & Scuderia Toro Rosso

De aankondiging van Red Bull kwam niet als verrassing. Alex Albon was bij Red Bull de openbaring van de tweede seizoenshelft en scoorde sinds zijn overstap van Toro Rosso naar het A-team meer punten dan teamgenoot Verstappen. Podiumplaatsen zaten er voor de Britse Thai nog niet in, maar dat had meer te maken met de inhaalraces waartoe Albon keer op keer werd verplicht. Die gaven hem wel de kans om te laten zien dat hij uit het goede hout is gesneden, zodat zijn contractverlenging op basis van zowel resultaten als mentaliteit tot stand kwam.

De kans die Albon greep, blijft een verhaal uit een jongensboek. Na een glanzende kartcarrière kreeg zijn autosportloopbaan in de Formule Renault niet het verwachte vervolg. Ook de Formule 3 kwam het er nog niet uit. Pas in de GP3 kwam zijn rauwe talent weer tot zijn recht en dat vormde de basis voor een promotie naar de Formule 2.

AP-221WAPKPN1W11 news

Begin 2018 raakte Albon zijn hoofdsponsor kwijt, zodat zijn kansen op een volledig tweede F2-seizoen met DAMS verkeken leken. Het Franse team gaf hem aanvankelijk het voordeel van de twijfel – en die kans pakte de Thai met beide handen. Toen hij alsnog met budget over de brug kwam, maakte hij het seizoen met daverend succes af. Desondanks was ook zijn F1-kans bij Toro Rosso een geval van 'op het nippertje', want na het seizoen 2018 leek Albon opnieuw voorbestemd voor het zijpad naar de Formule E dan wel de sportscars. Een jaar later mag hij doorgaan in een van de zes beste auto's op de F1-grid.

Kort nadat Red Bull liet weten dat Albon aanblijft voor 2020, volgde de bekendmaking van Toro Rosso dat het team doorgaat met Kvyat en Gasly. Ook die mededeling wekte geen verbazing: in het Red Bull-juniorprogramma hebben zich nog geen nieuwkomers gemeld over wie de Rus en de Fransman zich zorgen moeten maken.

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 12 november 2019 12:57

  Tja het vertrek van Daniel komt voorlopig niet meer goed.

  • 0
  • 0
   
  Dirk 12 november 2019 18:44

  Wel treurig voor kvyat, hij is niet de beste optie, maar de veilige en minst slechte optie van Red Bull. Zou hij het zelf weten?

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 12 november 2019 21:15

  Maar rijdt wel jaar na jaar in de F1, kunnen b.v. Vandoorne en Wehrlein niet zeggen. Bovendien is hij natuurlijk niet verplicht om een contact te tekenen, kan ook in GT's of toerwagens gaan racen.

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 13 november 2019 07:19

  Blijft pijnlijk dat onze Australische coureur nu voor dat flut team rijdt.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet