NASCAR

NASCAR: Indrukwekkende Xfinity-zege Christopher Bell in Texas

JGR-coureur Christopher Bell behaalde op de Texas Motor Speedway zijn achtste seizoensoverwinning en stelde daarmee zijn plek veilig voor de "Round of Four" op Homestead Miami. Voor Bell betekende het zijn achtste seizoensoverwinning. Ross Chastain eindigde op 5.635 secs. achterstand als tweede.


2019 Burton Reddick start
Tyler Reddick en Harrison Burton mochten vanaf de eerste startrij vertrekken.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Indrukwekkende Xfinity-zege Christopher Bell in Texas
Op de Texas Motor Speedway heeft Christopher Bell andermaal laten zien dat hem een grote Cup-series toekomst wacht. In 200 ronden tellende wedstrijd reed Bell er maar liefst 101 aan de leiding en behaalde zijn 16e Xfinity-zege. Ook schreef Bell beide wedstrijdsegmenten op zijn naam en bracht daarmee zijn persoonlijke totaal op maar liefst 20 segmentoverwinningen.

2019 Bell Texas 2
Indrukwekkende en dominante voorstelling van Christopher Bell.


Ross Chastain eindigde met de Kaulig Chevrolet als tweede en nam in de 12e ronde voor de eerste maal de leiding terwijl de meeste concurrenten op dat moment voor brandstof naar binnen gingen. Ook bij twee daaropvolgende neutralisaties nam Chastain het heft kortstondig in handen. Bij de laatste herstart in de 171e ronde nam Bell voor de resterende 29 ronden definitief de leiding.

Ondanks een zware crash sloot Tyler Reddick de wedstrijd als derde in de tussenstand van het kampioenschap af. Reddick verloor achter Chase Briscoe de controle over zijn bolide en ging hard de muur in. Ook Briscoe raakte de muur en viel naar de 22e plek terug. Briscoe beschikte niet over een auto waarmee hij dacht te kunnen winnen. Meer dan een vijfde of achtste plek had er volgens hem niet ingezeten.

Christopher Bell: "Ik wist dat we erg competitief zouden zijn en toen kreeg ik remproblemen waardoor ik gewoon niet goed genoeg was. Ik kon de auto eigenlijk niet goed onder controle houden. Ik werkelijk erg "loose" Daardoor moest ik wat harder werken en de rode vlag hielp me wel een beetje. En toen kreeg ik mijn remmen weer terug. Erg bijzonder om hier op Texas te winnen, want ik heb nogal wat familie hier. Ik heb mijn neefje Trip ooit beloofd dat ik hem de finishvlag zou overhandigen."

2019 Bell Texas 1 Christopher Bell behaalde een verdiende overwinning in Texas.


Uitslag
1. Christopher Bell Toyota 200 ronden
2. Ross Chastain Chevrolet 200 ronden
3. Austin Cindric Ford 200 ronden
4. Brandon Jones Toyota 200 ronden
5. John Hunter Nemecheck Chevrolet 200 ronden
6. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
7. Harrison Burton Toyota 200 ronden
8. Cole Custer Ford 200 ronden
9. Jeb Burton Chevrolet 200 ronden
10. Ryan Sieg Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet