Formula Regional European

Formula Renault Eurocup: Victor Martins wint afsluitende race, maar Oscar Piastri is de kampioen

piastri-juicht

Oscar Piastri (R-ace GP) won de Formula Renault Eurocup titel na de twee afsluitende races in Abu Dhabi. Zijn grote rivaal Victor Martins (MP Motorsport) won de laatste wedstrijd voor zijn teamgenoot Lorenzo Colombo en rookie Caio Collet (R-ace GP), maar de Australiër pakte met een vierde plaats genoeg punten om zijn voorsprong in de titelstrijd te behouden.

Tekst: Gerrie Hoekstra/PR
Foto's: Renault Sport
  start-r2

Victor Martins behield na zijn zesde achtereenvolgende poleposition de leiding in de beslissende laatste race en won onbedreigd de race voor zijn MP Motorsport teamgenoot Lorenzo Colombo, die gedurende de wedstrijd nog twee plaatsen goedmaakte. In de tweede ronde verloor Oscar Piastri zijn derde plaats aan de Braziliaan Caio Collet, die profiteerde van een mislukte inhaalactie van Matteo Nannini op Piastri. De titelkandidaat viel terug buiten het podium maar wist dat een vierde plaats genoeg was voor het kampioenschap.

Victor Martins had na afloop gemengde gevoelens over dit weekend. De Fransman was blij met het behaalde resultaat in de tweede race, na een bliksemstart vanaf de poleposition. Iedere ronde nam hij meer afstand van zijn belagers en reed uiterst geconcentreerd naar de overwinning. "Ik ben erg blij met dit resultaat, maar gisteren heb ik mijn kansen echt vergooit na een dramatische start. Ik schaam me daar wel voor, dat moet in de toekomst gewoon beter. Ik moet echt mijn MP Motorsport team bedanken. We hadden halverwege dit seizoen de snelheid weer gevonden met negen polepositions, waarvan zes op rij en zes overwinningen, waarbij wij het Piastri nog moeilijk hebben kunnen maken".

Oscar Piastri (R-ace GP): "Ik denk dat het nog wel een tijdje duurt voordat ik dit allemaal echt besef . Ik had vandaag geen goede race, waar dat was niet zo belangrijk. De competitie in deze klasse is het gehele seizoen zo intens en een voorsprong van maar 7.5 punten is bijna niets. R-ace GP en MP Motorsport waren de twee teams die het voor het zeggen hadden dit jaar. Victor en ik hadden een vergelijkbare opbouw. De eerste helft was ik wat sneller terwijl Victor een betere eindsprint had. Mijn doel is om een plaats te krijgen in het FIA Formule 3 kampioenschap, maar op dit moment staan alle opties nog open".

  podium-r1

Uitslag race 1


2019_formula_renault_eurocup_-_rd_10_-_abu_dhabi_-_r2_-_classification_final_.pdf

eerste-drie

2019-10-26-fr_eurocup_-_yas_marina_r2_drivers.pdf
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet