Sportscars

Sportscars: United Autosports pakt ELMS pole op Portimao

5db46cd25beae

De Portugees Filipe Albuquerque start zijn thuisrace in de European Le Mans Series van pole position. Albuquerque was in de kwalificatie op het circuit van Portimao het snelste in de United Autosports Oreca 07. De G-Drive Racing Aurus kwam niet verder dan de achtste plaats, een tegenvaller voor titelkandidaat Job van Uitert.
 
Tekst: Marcel ten Caat
Foto's: PR
 
Albuquerque wist in de slotfase van de kwalificatie de beste tijd van 1m31.244s op de klokken te zetten. Hij was daarmee 0.068s sneller dan Ben Hanley in de DragonSpeed Oreca en Will Stevens in de Panis Barthez Competition Oreca. Alex Brundle kwalificeerde de tweede United Autosports auto als vierde.
 
Paul Loup Chatin reed de vijfde tijd in de kwalificatie en de IDEC Sport-coureur was daarmee de snelste titelkandidaat. De IDEC Sport-crew moet morgen in de vier uur durende race een achterstand van 13 punten op G-Drive Racing goedmaken. Bij G-Drive liet men het eerste deel van de kwalificatie schieten. Jean-Eric Vergne kwam pas in de slotminuten de baan op, maar wist vervolgens geen supertijd neer te zetten. De G-Drive Aurus eindigde als achtste.
 
5db3098f7a06f
 
In de LMP3-klasse ging de pole naar Lucas Legeret, die met zijn M Racing Norma merkgenoten David Droux (Realteam Racing) en Matthieu Lahaye (Ultimate) voor wist te blijven. Titelkandidaten Eurointernational en Inter Europol beginnen de wedstrijd vanaf de vierde respectievelijk negende plaats. Beide teams hebben evenveel punten.
 
In GTE ging de pole naar de Italiaan Matteo Cairoli. De Dempsey Proton Racing-coureur zette al vroeg in de sessie een tijd van 1m41.121s neer en die rondetijd werd niet meer verbeterd. Thomas Preining in de tweede door Proton ingezette Porsche eindigde als tweede, voor de Kessel Racing Ferrari van Andrea Piccini en de Luzich Racing Ferrari.
 
5db467c2d89c3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet