Groeten uit ...

Groeten van de BTCC Finals op Brands Hatch

Grut-brands 35

In een hele sliert van finale races nemen er een paar een speciale plaats in. Vorig weekend hadden we op Circuit Zandvoort de DNRT Finales en een week eerder de Finale races zoals wij dat al tientallen jaren kennen. Ook de Whelen Nascar Finals op Zolder zorgden voor de ontknoping van een fraai seizoen. Komend weekend vallen bij de Hankook Finaleraces op TT Circuit Assen de nodige kampioenschappen op zijn plaats. Het afgelopen weekend koos Erik van der Schaaff echter voor de BTCC Finals op Brands Hatch, races op een geweldig circuit en met een spectaculaire toerwagenklasse als hoofdnummer. Het blijft echter de vraag of de Brexit alles gaat veranderen aan de nu nog eenvoudige bezoeken aan de UK. Het zou jammer zijn van alle mooie klassen, races en circuits als dat allemaal zou wegvallen en hoe moeilijk het bezoekende teams en rijders wordt gemaakt om van de UK naar het vaste land te komen en anders om.

Tekst: Gerrie Hoekstra en Erik van der Schaaff
Foto's: Erik van der Schaaff

Grut-brands 01

Tja, wat gaat er binnenkort veranderen in het land waar de autosport een hele industrie is? Deze handleiding van slecht 28 pagina's geeft de antwoorden niet.

Grut-brands 03

Zo denken wij Engeland te kennen... Regen, regen en nog eens regen. Nou, dat viel best mee. Op zaterdag viel er één bui, tussen 12:00 en 21:00 uur.

Grut-brands 04

Op de Paddocks was er veel te beleven, eet- en drinktentjes maar ook verkoopstands met allerhande automobilia spulletjes.

Grut-brands 05

Zo ook allerlei onderdelen van BTCC wagens, zoals deze deuren en voorschermen van een Mercedes A-klasse. Na dit weekend kwam er nog een gehele linker zijkant bij.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet