ACNN

De koplopers in het klassement laten geen steken vallen bij finale races ACNN

Onder wisselende weersomstandigheden werden afgelopen zondag 13 oktober de finale races gereden van de ACNN op het TT circuit van Assen. In alle cups was het kampioenschap nog open en moest in evenement worden beslist.

Tekst en foto's: PR


Noah-Hermans-met-team-autosprt-LohuisIn de PTC cup was het Noah Hermans die na twee tactische races het kampioenschap binnen sleepte. Noah is één van die jonge talenten die onder begeleiding van Lohuis Autosport dit seizoen enorm gegroeid is en een belofte voor de toekomst genoemd mag worden.
  sjoerd-stiksma-met-intercar-monteurs

In de Continent cup was de strijd tot het laatste moment spannend. Het was de jonge Robert Ackermann die met twee overwinningen de winnaar werd van de dag. De titel in de Continent cup ging naar Sjoerd Stiksma, die zijn wagen had geprepareerd bij Intercar, het bedrijf die met deze prestatie de zoveelste kampioen in deze cup voortbracht.

  bernard-blaak-zilhouette2

In de Zilhouette cup was de strijd tussen de twee titelkandidaten Bernard Blaak en Jan Berry Drenth tot halverwege de tweede race heel erg spannend, totdat Drenth met technische problemen de strijd moest staken. Het kampioenschap ging naar een blije Bernard Blaak, die na afloop zijn team van Zilhouette, zijn monteurs Nico van der Velde, Goos Hofste en zijn echtgenote enorm bedankte. Het behalen van het kampioenschap werd tot in de late uurtje gevierd.

  Piet-Hein-Elderink-met-MB-motorsport

De titel in de Avenger cup ging naar Piet Hein Elderink, die met ondersteuning van Jeroen Liscaljet en Jan Gerrit Kloosterman van MB Motorsport de beide races op zijn naam schreef.

  endurance-2019

Het seizoen van de ACNN zit er bijna op. Als toetje op de racetaart organiseert de ACNN in samenwerking met de DNRT op zondag 27 oktober de de "5 uur van Assen". Alle informatie over deze endurance race vind u op www.acnn.nl op de pagina wedstrijdkalender.

Meer infoAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet