V8 Supercars

V8 Supercars: Pole voor Scott McLaughlin. DJR Team Penske rijder verpulvert eigen record op Bathurst

DJR Team Penske-coureur Scott McLaughlin verbeterde op Bathurst zijn eigen kwalificatierecord. De eerste drie startplekken worden overigens bezet door Ford Mustangs. Jamie Whincup kwalificeerde zich als vierde in de Top 10 Shoot Out.

Scott McLaughlin

Pole voor Scott McLaughlin. Is McLaughlin of de Mustang van een andere planeet? Of beide?

Tekst Willem J. Staat
Foto's DJR Team Penske/PR

Pole voor Scott McLaughlin. DJR Team Penkse-rijder verbetert eigen record op Bathurst
Scott McLaughlin ging als laatste de baan op met maar één doel. De tijd van Mustang collega Chaz Mostert verbeteren. Me een ronde van 2.03.3783 secs. was de DJR Team Penske rijder 4/10e sneller dan de Tickford Mustang van Mostert. Voor McLaughlin betekende het zijn 15e pole dit seizoen en zijn tweede op Bathurst.

Scott McLaughlin: "Wauww. Dit was ongelofelijk. De "in-lap" was indrukwekkend. Ik heb nog nooit zoveel mensen voor ons zien juichen. Ik ben erg trots op de mensen van het Shell V-Power Team. Deze auto is een raket. Op de heuvel naar beneden was ik erg snel en ik dacht en ik moet hem nu wel onder controle houden. Gooide hem in "The Chase" en de allerlaatste bocht. Het ging perfect. Voor morgen hebben we "The Big One" en daar ben ik meer op gefocust. De kwalificatie hebben we achter de rug en we hebben de beste uitgangspositie."

2019 pole
McLaughlin verpluverde zijn eigen baanrecord.....

Alexandre Premat: "Dit was ontzettend "cool"om naar te kijken. Zeker om bij het team in de pitbox te zijn en alle emoties te ervaren. Scott rijdt fantastisch en reed werkelijk een perfecte ronde. Morgen gaan we vanaf de beste positie van start. Maar er is werk aan de winkel en wij moeten ons nu focussen om de overwinning binnen te halen."Achter de Mustangs kwalificeerden de Red Bull Team Holdens van Jamie Whincup en SVG zich resp. als vierde en vijfde.

2019 Top 10 Shoot Out


2019 P6

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet