NASCAR

NASCAR: Zevende seizoensoverwinning voor Cole Custer in 100e Xfinity start Dover

SHR-coureur Cole Custer behaalde in de Use Your Melon's Drive Sober 200 op de Speedway van Dover zijn zevende seizoensoverwinning in zijn 100e Xfinity-start. JGR-coureur Christopher Bell behaalde dit seizoen eveneens zeven Xfintiy-overwinningen. Justin Allgaier eindigde als tweede gevolgd door Austin Cindric.

Austin Cindric Pole
Austin Cindric mocht vanaf pole vertrekken.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Zevende seizoensoverwinning voor Cole Custer in 100e Xfinity start Dover
In totaal reed Custer ruim 31 ronden aan de leiding en was één van de drie deelnemers die in de 177e na een neutralisatie nog naar binnen moest.

Cole Custer: "Wij beschikten zeker niet de gehele dag over track position. Hier heb ik al zo lang willen winnen. Ongelofelijk om zo'n gouden monster te winnen. Iedereen binnen het team nam de juiste beslissing. Kan niet geloven dat het onze kant uitviel.

Austin CIndric: " In alle drie wedstrijden in "de ronde van 12" beschikten we over de beste auto en het slechtste resultaat was een derde plek. Ik ben wel trots op ons MoneyLion Mustang Racing Team.

Dacht ook niet dat we vandaag over een winnende auto beschikten. In clean air konden we ons nog verdedigen maar zodra we achter iemand kwamen was het slechts een auto die voor een derde plek goed genoeg was. Op dit resultaat en het herstel ben ik trots. Naar de volgende wedstrijd proberen we nog meer momentum te brengen."

Chase Briscoe won de pole maar werd vanwege niet toegestane veranderingen naar de laatste startplek verbannen. Chase Briscoe: " Bemoedigend om te zien dat we voor de tweede achtereenvolgdende week over de snelste auto beschikten. Wij beschkten over de snelste auto maar we behaalden geen overwinning. Polesitter Briscoe werd overigens voor niet toegestane veranderingen naar de laatste startplek terugverwezen.

2019 Chase Briscoe

Chase Briscoe, eveneens met een Ford Mustang eindigde als vijfde.

In de Play-offs werd er afscheid genomen van Brandon Jones, Hunter Nemecheck, Ryan Sieg en Justin Haley. Christopher Bell, Chase Briscoe, Austin Cindric,Justin Allgaier, Tyler Reddick, Noah Gragson en Michael Annett gaan door naar de volgende ronde van acht kanshebbers.

Justin Allgaier wist overigens beide wedstrijdsegmenten op zijn naam te schrijven. Een carburateurprobleem bezorgde Christopher Bell een slechte dag. Uiteindelijk eindigde hij als 25e.

Christopher Bell: " Dit was nogal teleurstellend. Had geen idee van wat er allemaal gebeurde. Op het rechte stuk hield hij er ineens mee op. Vervolgens ging ik de pits in. We hebben de carburateurs verwisseld. Daarna ging het perfect maar we verloren wel tien ronden."


2019 Cole Custer
Cole Custer bedankt zijn crew.

Uitslag Use Your Melon's Drive Sober 200
1. Cole Custer Ford 200 ronden
2. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
3. Austin Cindric Ford 200 ronden
4. Justin Haley Chevrolet 200 ronden
5. Chase Briscoe Ford 200 ronden
6. Michael Annett Chevrolet 200 ronden
7. Noah Gragson Chevrolet 200 ronden
8. John Hunter Nemecheck Chevrolet 199 ronden
9. Zane Smith Chevrolet 199 ronden
10.Ryan Sieg Chevrolet 199 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet