Mazda MX-5 Cup

Mazda MX-5 Cup race gestaakt na eerste ronde vanwege crash

20191005-RBN 2842

De tweede wedstrijd van de Mazda MX-5 Cup op Spa-Francorchamps betekent gewoon de startopstelling zoals de rijders zich in hun regenachtige kwalificatie hebben gekwalificeerd. Toine Kreijne reed gisteren naar een bekeken poleposition op de steeds natter wordende baan. Ook Cédric Wauters, die naam heeft gemaakt in de karting, staat er goed voor met een plaats op de eerste rij. Als de Luxemburger net zo snel rondgaat als in de eerste race moet de concurrentie van goede huize komen om hem te verslaan.

Tekst en foto's: PR


20191005-NRB 6223In de eerste race waren de omstandigheden nog vrij nat, de tweede wedstrijd zal worden betwist op een opdrogende omloop. Nu dus wel tijd voor slicks, wellicht geeft dat een verschil. De ervaren Marcel Dekker en de jonge Rover Dullaart starten vanaf een tweede rij.

  20191005-RBN 2874

Cédric Wauters neemt na de start de koppositie over van Toine Kreijne die ook een plaats moet afstaan aan Marcel Dekker. De race duurt echter maar iets langer dan een ronde.

20191005 RL2 6435

Boven op de Raidillon gaat het fout als Toine Kreijne hard de bandenstapel aan de rechterzijde in gaat. Hij komt de baan weer op terwijl het veld op volle vaart langs scheert. Maxime Oosten kan de Mazda van Kreijne niet meer ontwijken, raakt hem aan de voorzijde waardoor beide Mazda's tegen de vangrail tot stilstand komen.

  20191005 RL1 4334

De wedstrijdleiding legt de race direct stil met code rood en de hulpdiensten schieten direct toe. Maxime Oosten is gelukkig snel uit de auto, terwijl Kreijne uit de auto moet worden geholpen, maar bij bewustzijn is. Kreijne en Oosten worden voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

  20191005 RL1 4393

Nadat de baan is vrijgemaakt is het wachten op het signaal voor de herstart van een ingekorte race. Dat gebeurt echter niet meer, omdat er niet voldoende ambulancepersoneel aanwezig is. Zodoende wordt de race niet verder gereden en worden er geen punten uitgedeeld.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet