Formula 4

Formule 4: Theo Pourchaire wint ADAC Formule 4 titel

De Fransman Theo Pourchaire is de nieuwe ADAC Formule 4 kampioen. Aan een tweede plek tijdens de finalewedstrijd had de USCHRS rijder voldoende marge om de titel veilig te stellen. Zijn naaste concurrent Dennis Hauger(VAR) schreef wel de wedstrijd op zijn naam maar kwam uiteindelijk zeven punten te kort.

2019 Pourchaire
Theo Pourchaire is de nieuwe ADAC Formule 4 kampioen. We zijn benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen, want juist op het moment dat het erom gaat is hij niet op zijn sterkst opvallend genoeg.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ADAC Motorsport

Theo Pourchaire wint ADAC Formule 4 titel
Dennis Hauger kreeg de overwinning toebedeeld nadat Joshua Dürksen na een safetycarinterventie teveel afstand genomen had en daarvoor met een 30 sec. tijdstraf werd bestraft. De als tweede geëindigde Fransman Alessandro Ghiretti (USCHRS) werd na afloop vanwege te weinig gewicht gediskwalificeerd. Prema-coureur Oliver Rasmussen, die oorspronkelijk als derde eindigde werd na een incident met Sebastien Estner (VAR) eveneens met een tijdstraf van 30 seconden bestraft waardoor Pourchaire in de eindrangschikking als tweede geklasseerd werd. Artur Leclerc (USCHRS) kreeg de derde plek toebedeeld.

De bestraffingen hadden verder geen invloed meer op het kampioenschap. Dennis Hauger: "Op deze wijze wil je natuurlijk geen wedstrijden winnen. In vergelijking met Pourchaire waren er teveel hoogte- en dieptepunten. Achteraf vraag je je natuurlijk af waarom het allemaal zo gebeurd is"

2019 US Racing
Teamtitel voor USCHRS

Wel is Hauger tevreden over zijn ontwikkeling gedurende het jaar. Dennis Hauger: " In het begin van het seizoen heb ik gewoon teveel geriskeerd en toen stond ik in de tussenstand van het kampioenschap als negende geklasseerd. Gedurende het midden van het seizoen begon ik te leren en was mijn snelheid goed. Ik was wel in staat om het gat van 90 punten tot één punt verschil te reduceren. Het had beter kunnen zijn maar het is nu eenmaal gebeurd."

Vanaf een zevende startplek wist de VAR rijder zich naar P3 op te werken. In een chaotisch wedstrijdslot werd de Noorse VAR rijder alsnog als eerste geklasseerd

De twee wedstrijden op zaterdag leverden een overwinning op voor de Rus Michael Belov en Theo Pourchaire. Voor de Rus Belov uitkomend voor het team van R-Ace GP betekende het zijn allereerste seizoensoverwinning.

2019 Hauger Dennis Hauger zou weleens in de voetsporen van Max en Leclerc bij VAR kunnen treden.

Race 1:
1. Michael Belov (RUS)
2. Theo Pourchaire (FRA)
3. Gregoire Saucy (CHE)

Race 2
 1. Theo Pourchaire (FRA)
 2. Dennis Hauger (NOR)
 3. Gianluca Petecof (BRA)

Race 3
1. Dennis Hauger (NOR)
2. Theo Pourchaire (FRA)
3. Arthur Leclerc (MCO)

Eindstand: 1. Théo Pourchaire 258
2. Dennis Hauger 251
3. Arthur Leclerc 202
4. Roman Stanek 165
5. Gianluca Petecof 164
6. Alessandro Ghiretti 136
7. Paul Aron 129
8. Michael Belov 122
9. Gregoire Saucy 95
10. Niklas Krütten 93

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet