GT

GT4: Mads Siljehaug en Eike Angermayr winnen eerste ADAC GT4 titel

Met een zevende plek stelde de Reiter Felbermayr-combinatie Mads Siljehaug/Eike Angermayr in de tweede wedstrijd op de Sachsenring met hun KTM X-BOW GT4 de titel veilig. De overwinning ging overigens naar de gaststarters Lennert Marioneck (D) en Jan Krabec (CZ) ingeschreven door het RTR Team


2019 GT4 Kampioenen
Mads Siljehaug/Eike Angermayr de nieuwe ADAC GT4 kampioenen.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ADAC Motorsport

Mads Siljehaug en Eike Angermayr winnen eerste ADAC GT4 titel
Vanaf poleposition nam Marioneck de leiding maar moest die aan de HP Racing Mercedes AMG GT4 van Tim Heinemann afstaan. Tot aan de pitstop bleven beiden in elkaars kielzog maar Heinemann wist zijn eerste positie uitmuntend te verdedigen. Lennart Marioneck: " Direct bij de start maakte ik een fout waarvan Tim kon profiteren. Hij heeft clever gereageerd en mij niet mee voorbij gelaten. Om mijn banden te sparen besloot ik wat afstand te houden. Voor dit weekend had ik nog wel op een overwinning gerekend."

Na de verplichte pitstopcylus zette de strijd aan de kop zich voort. Luke Wankmüller die van Heinemann had overgenomen, wist zich uitstekend te verdedigen, maar 16 minuten voor het einde van de wedstrijd viel de beslissing toen Krabec definitief aan de AMG Mercedes GT4 van HP International voorbij ging. Met een voorsprong van ruim 4,215 seconden ging de RTR KTM X-Bow als eerste over de streep. Jan Krabec: "Luke maakte een klein foutje waarvan ik kon profiteren. Daarna werd ik toch wel een beetje nerveus in de cockpit. Het was de langste stint in mijn leven overigens. Daarna was ik sprakeloos." Ook won Krabec het Trophy-klassement. De combinatie Michael Schrey/Thomas Jäger ging met hun BMW GT4 als tweede over de streep en stelden hiermee de titel voor het team van Hofor Bonk Motorsport veilig. Daarachter de Dörr Motorsport McLaren 570 S GT4 van de combinatie Phill Dörr (D)/Dennis Trebing (USA). De vierde plek werd opgeëist door de Leipert Motorsport AMG Mercedes GT4 van de combinatie Luca Sandro Trefz (D)Morgan Haber (AUS) en de KTM X-Bow GT4 van het Oostenrijkse duo Laura Kraihammer/Reinhard Kofler.

De nieuwe kampioenen Mads Siljehaug/Eike Angermayr gingen als zevende over de streep. Mads Siljehaug: "Ik heb het langzaam aan gedaan en heb bedacht en rustig gereden. Ik wilde alleen maar de titel naar huis rijden. Dit is gelukt. Marius Zug/Giorgio Piana, hun enig overgebleven concurrenten werden na een aanrijding uitgeschakeld.

Met een overwinning tijdens de wedstrijd op zaterdag kwam de combinatie Siljehaug/Angermayr al een stap dichterbij de titel om dat hun naaste concurrenten Zug/Piana niet verder dan een achtste plek kwamen. Vanaf een achtste positie wist Siljehaug zich in de eerste wedstrijd systematisch naar voren te werken. Drie minuten voor het ingaan van de pitwindow nam Siljehaug definitief de kop. Siljehaug: "Ik reed alsof ik van een andere planeet kwam. Toen ik de auto aan Eike overgaf was dit wel een speciaal moment voor mij. Met een voorsprong van 0.821 secs. ging hij voor de Team Allied Porsche Cayman GT4 van Jan Kasperlik/Lars Kern als eerste over de streep. Later zou deze auto overigens gediskwalificeerd worden. De derde plek werd opgeëist door Porsche 718 Cayman GT4 van Marcel Marcewicz/Yves Volte. Het eerste wedstrijdgedeelte werd beheerst door de Team GT McLaren van Charles Fagg en de Hofor by Bonk Motorsport BMW GT4 van Claudia Hürtgen.

2019 Hofor
Teamkampioenschap voor Hofor by Bonk Motorsport.

EINDSTAND:
1. Eike Angermayr/Mads Siljehaug 149
2. Gabriele Piana/Marius Zug 143
3. Hamza Owega/Jusuf Owega 116
4. Morgan Haber/Luca-Sandro Trefz 114
5. Thomas Jäger/ Michael Schrey 110
6. Michael Benyahia/ Charles Fagg 105
7. Luke Wankmüller/ Tim Heinemann 99
8. Jan Kasperlik/Lars Kern 88
9. Michael Fischer/Claudia Hürtgen 86
10. Laura Kraihamer/Reinhard Kofler 83Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet