NASCAR

NASCAR: A.J. Allmendinger bezorgt zichzelf mooi huwelijkscadeau op Roval Charlotte.

Met een overwinning in "The Drive for the Cure 150" heeft veteraan A.J. Allmendinger zichzelf een mooi huwelijkscadeau bezorgd. Volgende week treedt Allmendinger namelijk met Tara Meador in het huwelijk. Het betekende zijn derde Xfinity-overwinning en de eerste sinds Mid Ohio 2013 in de Xfinity-series. Allmendinger zegevierde in 2014 voor het laatst in de Cup.


2019 Burnout
Het werd tijd dat A.J. Allmendinger weer eens een wedstrijd won.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

A.J. Allmendinger bezorgt zichzelf mooi huwelijkscadeau op Roval Charlotte
De eerste twee wedstrijdsegmenten kenden een vrij kalm verloop maar het laatste segment kende in de eerste tien openingsronden maar liefst twee neutralisaties. 20 ronden voor het einde van de wedstrijd nam "Dinger" definitief de leiding en stond die eigenlijk niet meer af. Na een touché met Christopher Bell kreeg Allmendinger de leiding definitief de kop in handen. Bell zakte aanvankelijk naar de 16e plek terug maar zou nog als 12e eindigen. De JGR-rijder was in de slotfase ook nog bij een incident met Chase Briscoe betrokken. Het eerste wedstrijdsegment leverde overigens een overwinning voor Briscoe op terwijl Custer het tweede op zijn naam schreef. De Canadees Alex Labbe die overigens in de Canadese NASCAR Pinty series uitkomt eindigde als zesde nadat hij aanvankelijk in de openingsfase wat problemen kende.

2019 Briscoe Cindric Chase Briscoe en Austin Cindric in gevecht.

Nadat Allmendinger eind vorig jaar door JTG Daugherty Team de deur werd gewezen vond hij snel onderdak bij het team van Kaulig Racing waarvoor hij zowel in de Cup als in de Xfinity-series een part-time rol vervult. "Ik kan Kaulig niet genoeg bedanken. Ik ben aangenomen om zijn team op te bouwen. Kaulig: "Allmendinger is een gehuurd wapen, één van de beste ter wereld. In de 67 ronden tellende wedstrijd reed Allmendinger er 20 aan de leiding. Tyler Reddick eindigde als tweede gevolgd door Austin Cindric, Justin Allgaier en Noah Gragson. Cole Custer eindigde als achtste en is evenals Christopher Bell verzekerd van een plek in de play-offs.

2019 Bell
Christopher Bell blijft een spectaculaire rijder.

Uitslag
1. A.J. Allmendinger Chevrolet 67 ronden
2. Tyler Reddick Chevrolet 67 ronden
3. Austin Cindric Ford 67 ronden
4. Justin Allgaier Chevrolet 67 ronden
5. Noah Gragon Chevrolet 67 ronden
6. Alex Labbe Chevrolet 67 ronden
7. John H. Nemecheck Chevrolet 67 ronden
8. Cole Custer Ford 67 ronden
9. Chase Briscoe Ford 67 ronden
10. Ryan Truex Jr. 67 ronden

2019 Winnar Allmendinger
Winnaar A.J. Allmendinger. A.s. week de bruidegom.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet