NASCAR

NASCAR: Christopher Bell wint Xfinity Richmond

JGR-coureur Christopher Bell gaf met een overtuigende overwinning op Richmond een duidelijk statement. In de 250 ronden tellende wedstrijd reed de Toyota-rijder er ruim 238 aan de leiding. Het betekende zijn zevende seizoensoverwinning en de 15e in zijn carrière.


2019 Custer Bell
Christopher Bell en Cole Custer nemen direct het commando.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Toyota Racing USA

Christopher Bell wint Xfinity Richmond
In de zevende ronde nam Bell met zijn Toyota voor de eerste maal de leiding en stond hem tijdens het eerste segment alleen nog maar tijdens de reguliere pitstops af. Vervolgens reden Brandon Jones en Austin Cindric resp. vier en zes ronden aan de leiding. Daarna nam Bell definitief het commando over en reed vervolgens de volgende 165 ronden probleemloos op kop. Bell had er zelfs moeite mee om zijn dominantie exact te omschrijven.

2019 Harrison Burton Fans
Qua vrouwelijke fans wordt Bell door zijn teamgenoot Harrison Burton duidelijk verslagen.

Christopher Bell: "Man, man, deze was wel heel bijzonder. 92 achtereenvolgende ronden was bijzonder moeilijk. Wij waren allemaal rondom een ton aan het glijden maar ik wist dat als ik het door het verkeer zou maken, goed in vorm zou zijn. Ik kon met mijn auto overal naar toe, zowel naar boven als naar beneden. The 00 Supra met Cole Custer oefende een tijdje druk uit en hij was er goed. Maar deze Rheem Supra was gewoon teveel voor hem."

2019 Bell Cindric Austin Cindric mocht na een herstart eventjes aan de leiding ruiken.

Met zijn overwinning promoveert Bell niet alleen naar de volgende Play-off ronde met acht man maar ook zijn zege percentage met 22.06 procent is indrukwekkend. In de geschiedenis van de Xfnity-series behaalde hij in 68 starts 15 overwinningen en dit is het hoogst behaalde percentage tot nu voor rijders met 10 starts of meer op hun CV. Het bevestigt Bell's consistentie en dominantie.

2019 Viriginia
Geen protestboodschappen in Amerika.

Cole Custer zette Bell vrijwel de gehele wedstrijd onder druk maar moest in de slotfase zijn tweede positie aan Austin Cindric prijsgeven. Aan het begin van de wedstrijd was Custer "loose" en het werd alleen maar minder. Ook stond Custer teveel op de rem zoals hij zelf verklaarde. "Ik wou dat ik de Go Bowling Mustang naar Victory Lane had kunnen rijden. Voor een tweede plek zaten we er dichtbij. Maar voor de long runs beschikte ik gewoon over onvoldoende snelheid."

2019 Christopher Bell Race
Bell in zijn Toyota Supra op weg naar de overwinning. Voor insiders is het duidelijk dat Christopher een hele grote in de NASCAR-wereld gaat worden.

Justin Allgaier en Chase Briscoe gingen resp. als vierde en vijfde over de finish, gevolgd door Harrison Burton, de eerste rijder die niet meer voor de play-offs in aanmerking komt. John Hunter Nemecheck moest in de laatste ronde voor Joe Graf Jr. door een minder elegante actie het veld ruimen. Hij eindigde op één ronde achterstand als vijftiende. Na de finishvlag spinde hij zijn rivaal in de rondte.

2019 Winnaar Christopher Bell
Winnaar Bell samen met vriendin.

Uitslag Go Bowling 250
1. Christopher Bell Toyota 250 ronden
2. Austin Cindric Ford 250 ronden
3. Cole Custer Ford 250 ronden
4. Justin Allgaier Chevrolet 250 ronden
5. Chase Briscoe Ford 250 ronden
6. Harrison Burton Toyota 250 ronden
7. Noah Gragson Chevrolet 250 ronden
8. Zane Smith Chevrolet 250 ronden
9. Michael Annett Chevrolet 250 ronden
10. Tyler Reddick Chevrolet 250 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet