GT

GT4 European Series: Phoenix Racing wint maar Olivier Hart is de grote smaakmaker op Zandvoort

FF-CUP-BE-0541

Ondersteund door een fantastisch geluid worden de GT4 bolides al rollend losgelaten richting de Tarzanbocht. Ricardo van der Ende heeft vanaf een zesde plaats een wereldstart en passeert aan de tribunekant drie wagens. Op kop de KTM van Mads Siljehaug voor Nicolaj Möller-Madsen met de Audi gevolgd door Van der Ende. De strijd op volle snelheid wordt onderbroken door een Full Course Yellow periode, vanwege een grindbezoek van Tom Wood, waarvan na een tik op zijn Aston Martin de wielophanging afbreekt.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Co van der Gragt


FF-CUP-BE-0585


Ricardo van der Ende ziet zijn kans schoon na de herstart om de tweede plaats te pakken. Dit lukt echter net niet mede ook vanwege de druk van Duncan Huisman achter hem. Siljehaug loopt iets weg met daarachter een lint van vijf brullende GT's.

Aan kop valt de groep snel uit elkaar. Möller-Madsen neemt afstand van het vechtende duo Van der Ende en Huisman. Huisman deelt een tikje uit en pakt de derde plaats over. Deze actie is echter ook de wedstrijdleiding opgevallen en ingegeven door zijn team geeft hij deze plaats terug.
    BP-0658


Achteraf was Huisman furieus over de instuuractie van Van der Ende. "Samenwerkend waren we veel sterker geweest, als hij mij had laten passeren dan waren we allebei naar Möller-Madsen gereden, die zeker nog een foutje had gemaakt". Finlay Hutchison, teamgenoot van Olivier Hart krijgt een tik van Alec Udell, teamgenoot van Simon Knap. De Chevrolet Camaro verliest wat onderdelen maar ook een aantal plaatsen.

Na alle verlichte rijders wissels pakt Cedric Freiburghaus de kop over van Nicolai Elghanayan. Op de derde plaats ligt Euan McKay, de teamgenoot van Ricardo van der Ende, die een drive through straf moet ondergaan vanwege track linits. Daniel McKay met de Equipe Verschuur McLaren ligt vierde gevolgd door de aandringende Olivier Hart.


BP-0589


De Camaro coureur is echt ontketend, passeert de McLaren en ligt nu vlak achter de Ekris BMW van Euan McKay, die flink aan het afstoppen is waardoor er een flinke groep achter hem ontstaat. Jan Kiesel Mercedes teamgenoot van Max Koebolt en Simon Knap met de MDM Motorsport BMW voegen zich in deze strijd. Na een fantastische buitenom inhaalactie pakt Hart de derde plaats en neemt gelijk afstand en is op weg naar tweede man Nicolai Elghanayan met de KTM. In deze eerste wedstrijd is de grote smaakmaker Olivier Hart, die zo'n hoeveelheid snelheid in de Camaro brengt dat ook de tweede plaats zijn deel wordt. Aan kop is Cedric Freiburghaus niet meer te achterhalen, maar wat een wedstrijd rijdt de jonge V8 Racing coureur. De man van de wedstrijd.

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet