GT

GT4 European Series: Megaschade na start. Simon Knap wint tweede race op Zandvoort

3S3A0152

Daniel McKay van Equipe Verschuur start met zijn McLaren 570 GT4 vanaf de beste positie met naast hem Jan Kisiel de team genoot van Max Koebolt in de Leipert Motorsport Mercedes-AMG. Simon Knap start met de MDM Motorsport BMW vanaf een vierde plaats. Mark van der Aa start in de tweede MDM BMW vanaf de achtste plaats. De smaakmaker van de eerste race Olivier Hart met de V8 Racing Camaro mag vanaf een 12de plek de race aanvangen.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Co van der Gragt

De start gaat echter helemaal mis. De # 66 Mercedes van Lambertz gaat aan de pitskant gelijk na de start haaks de vangrail raakt de #777 Mercedes van Rehnig, die terug op de baan schiet met enorme schade tot gevolg. Zes wagens zijn betrokken bij dit ongeluk waar nog lang over nagepraat gaat worden. Code rood voor de nodige opruimwerkzaamheden.
De brokken en wrakken zijn redelijk snel opgeruimd. De race wordt opnieuw gestart achter de safety car en we gaan gewoon weer een uur racen, weliswaar met een flink uitgedund veld. Buiten de twee Mercedessen doen de KTM van Elghanayan, de BMW van Kocabiyik, de Porsche Cayman van Schöll en de Aston Martin van James niet meer mee.

Na de herstart ontstaat er een treintje van vier wagens met Daniel McKay op kop voor Jan Kisiel en Simon Knap die Jamie Vandenbalck terug verwijst naar een vierde plaats. De #15 NM Racing Team Ginetta van de Spanjaard Jorge Cabezaz Catalan graaft zich in de grindbak van de Kumho-bocht en zorgt opnieuw voor een safety car periode. Het veld schuift weer in elkaar.


CW8I6914

Na de herstart is het Simon Knap, die goed onder weg is,die de tweede plaats overneemt ten koste van Jan Kisiel. Een fraai gevecht tussen de eerste drie koplopers, waar Simon Knap aan het prikken is bij koploper McKay met de McLaren. Knap pakt aan de binnenkant van Bocht 9 de koppositie over. Door deze strijd ontstaat er een kopgroep van zes auto's, voordat de pitwindow open gaat en de rijders wissels gaan plaats vinden.


CW8I6849

Na alle pitstops ontstaat er een fraaie strijd tussen de MDM Motorsport BMW van Alec Udell en de EKRIS BMW van Ricardo van der Ende. De Equipe Verschuur McLaren van Benjamin Lessennes ligt daar vlak achter op een derde plaats gevolgd door de Leipert Motorsport Mercedes van Max Koebolt. Finlay Hutchison heeft het stuur overgenomen van Olivier Hart en is op een negende plaats belandt,één plaats voor de Selleslagh Mercedes van Kay van Berlo.

De verschillen aan de kop worden steeds kleiner. Achter de drie strijdende koplopers komt Max Koebolt steeds meer dichterbij. Ook Möller-Madsen en Niederhauser op de plaatsen vijf en zes naderen gestaag.

In de slotfase ontstaat er een flinke strijd tussen zes wagens om de podiumplaatsen, maar het is Alec Udell die samen met Simon Knap deze bewogen wedstrijd wint voor Ricardo van der Ende en de Equipe Verschuur McLaren van Lessennes. Vierde wordt Max Koebolt voor de Audi van Möller-Madsen en de KTM van Niederhauser. Finlay Hutchison en Olivier Hart brengen de V8 Racing Camaro als zevende over de finish. Achtste Marcus Paverud met de Mercedes voor Kay van Berlo en Duncan Huisman, die nog veel plaatsen heeft goedgemaakt en eindigt op een tiende plaats.

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet