Formula 4

Formule 4: Record voor VAR op Hockenheim. Dennis Hauger wint alle drie wedstrijden

Het team van Frits van Amersfoort vestigde een nieuw record op Hockenheim. Met de Noor Dennis Hauger wist het team alle drie wedstrijden op haar naam te schrijven. Hauger won de eerste wedstrijd op zaterdag terwijl zijn naaste rivaal Theo Pourchaire(US Racing) er het gehele weekend eigenlijk een potje van maakte.

2019 Triple Dennis Hauger
Indrukwekkend. Dennis Hauger maakt inmiddels deel uit van het Red Bull Junior programma. Een hattrick afgelopen weekend. Gaat hij na VAR in de voetstappen van Charles Leclerc en Max Verstappen treden?

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2019 Pourchaire Leclerc
En toen waren Arthur Leclerc en Theo Pourchaire geen vrienden meer.

Record voor VAR op Hockenheim. Dennis Hauger wint alle drie wedstrijden
Zaterdag wist Hauger de eerste op zijn naam te schrijven terwijl zijn US rivalen Theo Pourchaire en Arthur Leclerc in de "Spitzkehre" achterin in de fout gingen. Beide teamgenoten raakten elkaar en Pourchaire ging met een geknakte wielophanging de bandenstapels in terwijl Leclerc nog zijn weg wist te vervolgen. Het leidde tot woedende reacties bij Pourchaire die eigenlijk ook niet vrijuit ging.
Ook gedurende het voorprogramma van de F1 eerder dit jaar sloeg Hauger al op Hockenheim toe. Dennis Hauger: " Wij zijn aan het weekend begonnen met het doel om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Ik had de wedstrijd goed onder controle en heb absoluut niet alles geriskeerd. Ik ben tevreden. Indrukwekkend was het rijden van de 16-jarige Braziliaan Luca Petecof. Hij wist zich vanaf de laatste startplek naar P6 op te werken.

2019 Theo Pourchaire 2 De sportcommisssarissen waren niet blij met dit gebaar van Pourchaire richting zijn teamgenoot.

En ook op zondag sloeg Hauger nog eens tweemaal toe. Tot op heden was er nog geen enkele coureur in geslaagd om drie wedstrijden in één weekend op zijn naam te schrijven. Ondanks zijn slechte presteren dit weekend behoudt Pourchaire de leiding in het kampioenschap. Het verschil met Hauger bedraagt voor de Sachsenring over veertien dagen slechts één punt.

2019 Theo Pourchaire
De teleurstelling was groot.

Een spannende slotwedstrijd aan het einde van de dag op zondag zorgde voor voldoende spektakel. Direct in de openingsfase was er contact tussen Theo Pourchaire en Lucas Alecco Roy waarbij Pourchaire in de rondte ging en aan een inhaalwedstrijd mocht beginnen. Een incident tussen Gianluca Petecof, Paul Aron en Gregoire Saucy zorgde voor een safetycar-interruptie. Aron moest de strijd staken. De beide anderen konden hun weg vervolgen. Na de herstart wist Pourchaire zich nog successievelijk naar voren te werken. Met een zesde plek beperkte hij de schade.

2019 Dennis Hauger
De vreugde was groot.

Na de herstart nam Hauger de leiding en stond die niet meer af. Daarachter volgden de Tsjech Roman Stanek en de Israëliër Ido Cohen. Stanek wist zich vanaf een tiende startplek naar P2 op te werken. Voor Cohen(VAR) ondanks wat kleine problemen met de banden eveneens een fraai resultaat.

Race 1
1. Dennis Hauger (N)
2. Arthur Leclerc (MC)
3. Joshua Dürksen (PAR)

Race 2
1. Dennis Hauger (NOR)
2. Gianluca Petecof (BRA)
3. Arthur Leclerc (MC)

Race 3
1. Dennis Hauger (N)
2. Roman Stanek (CZ)
3. Ido Cohen (ISR)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet