GT

GT4: Zeges voor Heinemann/Wankmüller en Trefz/Haber in GT4 Germany

De eerste ADAC GT4 Germany wedstrijd op Hockenheim leverde afgelopen weekend een overwinning op voor de HP Racing International Mercedes van Tim Heinemann en Luke Wankmüller. De tweede wedstrijd ging eveneens aan een AMG Mercedes GT4. Op zondag zegevierden Luca Trefz en Morgan Haber.


2019 GT4
Mooie wedstrijden in de ADAC GT4 Germany.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Zeges voor Heinemann/Wankmüller en Trefz/Haber in GT4 Germany
In de eerste wedstrijd nam Luke Wankmuller direct de leiding maar moest die aan Jean Phillipp Springob(eveneens AMG Mercedes GT4) en BMW-coureur Michael Schrey afstaan. De eerste wedstrijd werd overigens door een langdurige safetycarfase gekenmerkt om de voertuigen van Michael Fisher(BMW), Hamza Owega(Mercedes) en Laura Kraihammer(X-Bow) te bergen.

Bij de herstart kwam SpringOb iets beter weg terwijl Wankmüller de tweede plek terug wist te veroveren. "Zodra het licht op groen ging ben ik op het gas gegaan, maar het schijnt dat de anderen toch iets beter wegkwamen. De BMW kon ik na de safetycarfase opnieuw snel passeren. Dan heb ik wat risico genomen om de auto veilig aan Tim over te geven."

2019 Leipert Motorsport Zege voor Leipert Motorsport in de tweede wedstrijd.

Als Wankmüller de auto aan Heinemann overgedragen had, kon deze met een voorsprong van ruim 10.047 secs. de wedstrijd naar zich toe trekken. Tim Heinemann: "Luke heeft me een goede uitgangspositie bezorgd daarna kon ik de wedstrijd gewoon zuiver uitrijden.
Vrij onopvallend reed de combinatie Marius Zug/Giorgio Piana in hun BMW naar de tweede plek. Daarachter leverden Lars Kern in de Porsche 718 Cayman GT4 en Morgan Haber nog een fel duel om de vierde plek.

In de tweede wedstrijd nam Kern met zijn Porsche direct de leiding maar botste in de openingsronde tegen de Getspeed Mercedes AMG GT4 van titelkandidaat Jusuf Owega. Beiden moesten direct opgeven.

Vervolgens kwamen de beide Mercedes AMG GT4's van Tim Heinemann en Marvin Dienst(Schütz Motorsport) aan de leiding. Lang genoten zij er niet van want na contact tussen beide auto's moest Heinemann opgeven en Dienst kreeg een "drive-through" aan zijn broek. Na de reguliere pitstops kwam Trefz definitief aan de leiding. Een spin van de X-BOW van Laura Kraihammer zorgde voor een safetycar-interruptie. Met een voorsprong van 0,574 secs. zegevierde de Leipert Motorsport Mercedes AMG GT4.

2019 Zug
Zug/Piana zijn kanshebbers voor de eerste ADAC GT4 Germany titel.

Morgan Haber: "Als ik op de eerste plek lag was ik enerzijds gelukkig maar ook gespannen want ik wist dat om alles of niets ging. Ik kon me geen fout permitteren. Dit is mij ook gelukt. Alles paste perfect. Direct in de beginfase wist ik enige plekken goed te maken. Een vroege pitstop werd uiteindelijk beloond. Achter de Leiper Mercedes AMG GT3 volgden de Audi's van Nico RIndlisbacher/Patricija Stalidzane en Markus Lungstrass/Mike Beckhusen. Met een zesde plek algemeen konden Marius Zug/Giorgio Piana met hun RN Vision STS Racing Team hun voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap vergroten. Mads Siljehaug(N) en Eike Angermayr(A) bezetten daarachter de tweede plek in het kampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet