NASCAR

NASCAR: Tyler Reddick wint met de laastste druppel brandstof in Xfinity Las Vegas

JGR-coureur Christopher Bell was een klasse apart op de Las Vegas Motor Speedway. De Toyota-man reed ruim 160 ronden aan de leiding maar moest dankzij een betere strategie van Richard Childress Racing met een tweede plek genoegen nemen. Tyler Reddick pakte een verrassende zege.

Tyler Reddick Las Vegas
Prachtige overwinning van

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Tyler Reddick wint met de laastste druppel brandstof in Xfinity Las Vegas
Christopher Bell wist in Las Vegas beide wedstrijdsegmenten op zijn naam te schrijven terwijl Tyler Reddick na het tweede segment de reguliere titel wist vast te stellen. Na de muur geraakt te hebben moest Reddick in de 128e ronde onder neutralisatie voor een spin van C.J. McLaughlin voor een kleine reparatie naar binnen. Daarna waren er eigenlijk geen neutralisaties meer en de meeste teams maakten hun laatste reguliere stop tussen de 165e en 175e ronde.

Cole Custer Cole Custer leidt een groepje concurrenten.

Met nog ongeveer 25 ronden te gaan beschikte Reddick over een voorsprong van meer dan tien seconden op Christopher Bell die de laatste 10 ronden gewoon 10 seconden wist goed te maken. Met een sputterende Camaro in de laatste drie ronden wist Reddick zich met de laatste druppel brandstof in de tank te redden.

Christopher Bell
Christopher Bell was weer een klasse apart.

Toch was het voor Joe Gibbs Racing een goede dag. Brandon Jones behaalde zijn beste seizoensresultaat en teamgenoot Riley Herbst eindigde eveneens in de Top 10. Overigens won Ty Gibbs nog eens een ARCA wedstrijd op Salem.

Tyler Reddick: " De laatste ronden begon ik oliedruk te verliezen. Ik dacht ook niet dat ik het zou maken. Christopher Bell beschikte vandaag over zo'n onwerkelijk snelle auto."

Tyler Reddick VL
Tyler Reddick winnaar van de wedstrijd en het reguliere Xfinity kampioenschap.

Uitslag
1. Tyler Reddick Chevrolet 200 ronden
2. Christopher Bell Toyota 200 ronden
3. Brandon Jones Toyota 200 ronden
4. Cole Custer Ford 200 ronden
5. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
6. Noah Gragson Chevrolet 200 ronden
7. Gray Gaulding Chevrolet 199 ronden
8. John Hunter Nemecheck Chevrolet 199 ronden
9. Riley Herbst Toyota 199 ronden
10. Elliott Sadler Chevrolet 199 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet