GT

GT: Podium voor Indy Dontje in ADAC GT Masters Hockenheim. Zege voor Engelhart/Bortolotti

Indy Dontje behaalde tijdens de eerste ADAC GT Masters wedstrijd op Hockenheim samen met Maximilian Götz in de HTP Mannfilter Mercedes AMG GT3 een uitstekende tweede plek. De winst ging naar de Lamborghini Huracan GT3 van de combinatie Christian Engelhart/Mirko Bortolotti. De HCB Rutronik Audi R8 LMS van de combinatie Dennis Marschall/Carrie Schreiner eindigde als derde.

2019 Close Start Close strijd om de kop in de openingsfase.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Podium voor Indy Dontje in ADAC GT Masters Hockenheim. Zege voor Engelhart/Bortolotti
De pole voor de eerste wedstrijd van dit weekend ging verrassend naar de HCB Rutronik Audi R8 LMS van de combinatie Dennis Marschall/Carrie Schreiner met 1.38.469. Daarachter volgden de ORANGE 1 by Grasser Lamborgini Huracan GT3 van Christian Engelhart/Mirko Bortolotti. Indy Dontje kwalificeerde zich in de HTP Mannfilter Mercedes AMG GT3 als derde.

2019 Corvette Schroot
Markus Pommer mag van geluk spreken dat hij dit Corvette wrak ongedeerd kon verlaten.

Dennis Marschall nam direct de leiding gevolgd door Mirko Bortolotti in de Grasser Lamborghini, Indy Dontje in de HTP Mannfilter Mercedes AMG GT3 van Indy Dontje en de verrassend sterke Zakspeed AMG Mercedes GT3 van de Zweed Eriksson die na een tikje van een andere deelnemer op het vuile gedeelte terecht komt en een enorme stofwolk veroorzaakt.

De Callaway Corvette van Markus Pommer kan de Aust Audi R8 LMS van Maximilian Häckländer niet meer ontwijken. En vervolgens knalt ook de HTP Mannfilter Mercedes van Fabian Vettel bovenop de Corvette. Ook de Audi's van Maximilian Hofer(Montaplast by Land Motorsport) en Florian Spengler zijn bij het incident betrokken. Gelukkig bleven alle betrokken rijders ongedeerd.

2019 Indy Dontje
Mooie openingsfase van Indy Dontje. Hier in gevecht met Patric Niederhauser.

Na een onderbreking van ruim20 minuten volgde de herstart die hetzelfde beeld gaf. Marschall nam opnieuw de leiding gevolgd door Bortolotti. Kort voor het ingaan van de pitwindow ging Bortolotti in de Grasser Lamborghini Huracan GT3 defintief aan de HCB Rutronik Audi R8 LMS van Marschall voorbij

2019 Gedrang
Gedrang in de openingsfase. Het leverde Feller/Vanthoor een zesde plek algemeen op.

Christian Engelhart nam in de leidende positie de kop over en werd eigenlijk niet meer bedreigd. Achter de Lamborghini volgden de beide HCB Rutronik Audi's en de HTP Mannfilter Mercedes van Maximilian Götz die direct de aanval opent. Carrie Schreiner die Dennis Marschall heeft afgelost moet al snel plaats maken en in de Sachskurve laat Götz met een magistrale manoeuvre beide HCB Rutronik Audi's achter zich.

2019 Duel Zakspeed Corvette
Prachtig duel tussen de Zakspeed Mercedes AMG GT3 en de RWT Corvette. Het duel werd verrassend in het voordeel van de Mercedes beslist.

De strijd is echter nog niet gestreden want in de Parabolica gaat Kelvin van der Linde nogmaals aan Götz voorbij en pakt de tweede plek. Aangezien van der Linde onder geel heeft ingehaald krijgt hij 30 seconden aan zijn broek en wordt naar de negende plek teruggezet. Het betekent een tweede plek voor Dontje/Götz en alsnog een verdiende podiumplek voor Dennis Marschall/Carrie Schreiner. Een leuk verjaardagscadeau voor de jarige Carrie Schreiner die vandaag haar 21e verjaardag viert.

2019 Gotz verschalkt Rutronik
Prachtig moment Götz verschalkt beide HCB Rutronik Audi's.

De Zakspeed Mercedes AMG GT3 van de combinatie Jimmy Eriksson/Daniel Keilwitz en de RWT Corvette van David Jahn/Sven Barth vechten gedurende vrijwel de gehele wedstrijd een schitterend duel om de vijfde plek uit.

2019 Bortolotti
Wederom een sterk optreden van de Grasser Lamborghini Huracan GT3.

Vanwege een "unsafe release" krijgt de Corvette een "drive-through" opgelegd en valt uiteindelijk naar de dertiende plek terug. In de tussenstand van het kampioenschap blijven Van der Linde/Niederhauser met 155 punten aan de leiding, gevolgd door de Orange 1 by Grasser Lamborghini Huracan GT3 van de combinatie Bortolotti/Engelhart. De derde plek wordt ingenomen door Pommer/Kirchhöfer. Zij staan onder druk van Dontje/Götz in de HTP AMG Mercedes GT3.

2019 Dontje 2
Zo en nu ben ik mooi tweede laat Indy Dontje blijken.


Uitslag
1. Engelhart / Bortolotti – Grasser Lamborghini Huracán GT3 #63 1u22.02.087 gem. 156.3 km/u
2. Dontje / Götz – MANN-FILTER Mercedes-AMG GT3 #47 + 2.103 secs
3. Marschall / Schreiner – HCB Audi R8 LMS #8 + 13.653 secs.
4. Keilwitz / Eriksson – Zakspeed Mercedes-AMG GT3 #21 + 14.121 secs.
5. Bernhard / Bachler – KÜS Porsche 911 GT3 R #17 + 20.080 secs.
6. Feller / Vanthoor – Land Audi R8 LMS #28 +21.055 secs.
7. Salaquarda / Stippler – ISR Audi R8 LMS #33 + 25.249 secs.
8. Paul / Tregurtha – T3 Audi R8 LMS #71 + 25.598 secs.
9. Niederhauser / van der Linde – HCB Audi R8 LMS #31 +30.996 secs.
10. Schmidt / Haase – Mücke Audi R8 LMS #25 + 31.493 secs.

2019 Engelhart Winnaar
Vreugde bij winnaar Christian Engelhart.

2019 Indy Podium

Mooi podium voor HTP Mannfilter.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet