GT

GT: Mapelli en Caldarelli veroveren Blancpain GT World Challenge Europe titel

563 hungaroring

Marco Mapelli en Andrea Caldarelli hebben in Hongarije de Blancpain GT World Challenge Europe gewonnen. Het Orange 1 FFF Racing Team duo eindigde op de Hungaroring met een vierde plaats net naast het podium, achter de Black Falcon Mercedes van Luca Stolz en Maro Engel. Engel en Stolz kwamen door hun derde plaats gelijk in punten met Mapelli en Caldarelli, maar het Italiaanse duo wist dit seizoen een wedstrijd meer te winnen en pakte daarom de titel. De overwinning in de laatste race van het seizoen op de Hungaroring ging naar AKKA ASP Team's Raffaele Marciello en Vincent Abril.

Tekst: Marcel ten Caat (twitter: @marceltencaat)
Foto: SRO Motorsports Group

In tegenstelling tot gisteren was de Hungaroring vandaag droog, maar toch kwam kort na de start de safety car op de baan nadat David Perel (Ferrari) van de baan ging. Bij de herstart liet Vincent Abril zich niet foppen en hij dook voor Christian Engelhart de eerste bocht in, gevolgd door Maro Engel en Sven Müller. Andrea Caldarelli volgde op de 11e plek, maar de Italiaan wist nog voor de pit window open ging drie plekken te veroveren.

De Orange 1 FFF Racing Team en Grasser Racing Team Lamborghini's kwamen als eersten de pits in en het was Marco Mapelli die achter Mirko Bortolotti weer naar buiten kwam. Een ronde nadat de leidende Mercedes van Vincent Abril naar binnen was gekomen, kwam ook Maro Engel naar binnen. Teamgenoot Luca Stolz kwam tussen de beide Lamborghini's in terug op de baan, voor Andrea Caldarelli.

Met Luca Stolz op P3 en Andrea Caldarelli op P4 zou de stand gelijk zijn - en in het nadeel van Stolz - en dus had de Duitser maar een taak: de voor hem rijdende Mirko Bortolotti inhalen. Luca Stolz reed het gat dicht, maar zag ondertussen ook Marco Mapelli naderen. Het lukte de Black Falcon-rijder niet om de voor hem rijdende Lamborghini te passeren en na een uur finishte Luca Stolz achter Raffaele Marciello en Mirko Bortolotti als derde, gevolgd door Marco Mapelli, die met de vierde plek de titel veilig wist te stellen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet