NASCAR

NASCAR: Kyle Busch wint Xfinity Brickyard

Voor de vierde maal wist Kyle Busch de Xfinity wedstrijd op de Brickyard op zijn naam te schrijven.In totaal betekende het voor Busch zijn 96e Xfinity-overwinning. In een vier ronden durende shoot out slaagde hij erin om Justin Allgaier te verslaan.

2019  Kyle Busch
Vierde Brickyard zege voor Kyle Busch en de 96e in totaal.

Tekst Willem J. Staat
Foto NASCAR

Kyle Busch wint Xfinity Brickyard
In zeven Xfinity starts behaalde Kyle Busch dit jaar vier overwinning. Overigens was zijn start op Indy de laatste dit jaar. Busch startte vanaf pole en reed in de 100 ronden tellende wedstrijd ruim 46 ronden aan de leiding. Justin Allgaier die deze wedstrijd vorig jaar op zijn naam wist te schrijven reed er 24 op kop. Overigens wist Allgaier sindsdien geen wedstrijd meer te winnen maar eindigde wel viermaal als tweede.
Justin Allgaier: "Vooral bij de late herstarts is Kyle fantastisch. In de long runs ging onze Camaro als op rails. Wij konden deze gasten echt wel pushen. Een paar late herstarts vielen echter niet onze kant uit waardoor wij de aansluiting verloren.

Een zware crash tussen Tyler Reddick en Christopher Bell acht ronden voor het einde voor een laatste herstart. Bij de voorlaatste herstart verknalde Bell het enigszins doordat hij loose was en raakte daarbij Reddick. Beiden ging hard de muur in. De beide wedstrijdsegmenten kwamen op naam te staan van Brandon Jones en Tyler Reddick.Het team van JR Motorsports wist zelfs met drie rijders in de Top 5 te eindigen.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 100 ronden
2. Justin Allgaier Chevrolet 100 ronden
3. Noah Gragson Chevrolet 100 ronden
4. Jeb Burton Chevrolet 100 ronden
5. Justin Haley Chevrolet 100 ronden
6. Brandon Jones Toyota 100 ronden
7. Cole Custer Ford 100 ronden
8. Chase Briscoe Ford 100 ronden
9. Austin Hill Toyota 100 ronden
10.Ryan Sieg Chevrolet 100 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet