DTM

DTM: Monza nieuw op DTM-kalender voor 2020

190904 DTM Monza
De DTM rijdt in 2020 op het beroemde circuit in het Parco Reale di Monza

Komend weekeinde staat het Autodromo Nationale di Monza in het middelpunt van de belangstelling vanwege de Formule 1, maar volgend jaar rijdt ook de DTM op het hoge-snelheidscircuit in het koninklijke park van Monza. Dat maakte de organisatie van de toerwagenserie vanavond bekend. Wanneer de DTM volgend jaar in Monza rijdt, staat nog niet vast: de aankondiging van de wedstrijdkalender voor 2020 wordt verwacht tijdens de seizoensfinale van dit jaar, die tijdens het eerste weekeinde van oktober op het circuit van Hockenheim plaatsvindt.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Na Mugello, waar de 'oude' DTM/ITC in de jaren 1994 tot en met 1996 drie jaar op rij te gast was en ook in 2007 en 2008 gereden werd, de Adria Raceway nabij Venetië, waar de DTM in 2003, 2004 en 2010 wedstrijden had en het circuit van Misano aan de Adriatische kust, waar vorig jaar en dit jaar races plaatsvonden, wordt Monza nu de vierde locatie in Italië die op de DTM-kalender verschijnt.

Gerhard Berger, die in 1988 kort na de dood van Enzo Ferrari als Ferrari-coureur op Monza een van zijn belangrijkste en emotioneelste overwinningen in de Formule 1 behaalde, staat nu als bestuursvoorzitter aan het hoofd van de DTM-organisatie ITR. "Monza is een legende voor autosportfans over de hele wereld", zegt de Oostenrijker. "De karakteristiek van het circuit belooft wiel-aan-wiel-duels bij hoge snelheden en goede mogelijkheden tot inhalen." Met zijn lange rechte stukken wordt Monza het circuit met het grootste volgas-aandeel op de DTM-kalender.

DTM-directeur Achim Kostron benadrukt het belang van de Italiaanse markt voor de deelnemende merken, Aston Martin, Audi en BMW. "We zijn de verantwoordelijken in Misano dankbaar dat ze bij de terugkeer van de DTM in Italië in de afgelopen twee jaar een betrouwbare partner waren. Als volgende stap willen we de bekendheid van de DTM in Italië verder vergroten. Daarbij moet het optreden op het beroemdste circuit van het land in combinatie met het potentieel van de regio Milaan helpen." Pietro Benvenuti, directeur van het circuit in Monza zegt: "We zijn trots, een evenement van deze serie te organiseren. We plannen een evenement dat niet alleen is bedoeld voor autosportfans, maar alle bezoekers een ongeëvenaarde belevenis biedt."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet