IndyCar

Indycar: Tweede seizoenspole voor Colton Herta op Portland

In de Firestone Fast Six vochten Colton Herta, Will Power en Scott Dixon fel om de pole. Het verschil tussen de drie Indycar-rijders bedroeg slechts 0.024 secs. Uiteindelijk was het Herta die de pole wist te veroveren.

Herdenling Hubert Indrukwekkend. Vrijwel de gehele Indycar-wereld staat stil bij de dood van Antoine Hubert op Spa Francorchamps.


Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Tweede seizoenspole voor Colton Herta op Portland
Aanvankelijk leek Ganassi-coureur Scott Dixon sinds Watkins Glen 2017 op zijn eerste pole af te stevenen maar verloor door wielspin iets teveel tijd en moest met een derde plek achter Power en Herta genoegen nemen. Verrassend was het sterke optreden van Jack Harvey die zich met de Meyer Shank Racing Dallara als vierde wist te kwalificeren. Op de derde rij vinden we de Dallara Honda's van Felix Rosenqvist(Ganassi) en Ryan Hunter Reay(Andretti Autosport).

Herdenking Hubert 2
Uit respect geen actiefoto's op autosport.nl

De titelkandidaten Alexander Rossi en Josef Newgarden presteerden niet echt. Rossi kwalificeerde zich met zijn Andretti Dallara Honda met een zevende tijd nog als beste gevolgd door de SPM Dallara Honda's van James Hinchcliffe en Super Sub Conor Daly. Josef Newgarden kwam vanwege een fout niet door het eerst kwalificatiegedeelte heen en moet met een 13e start plek voor de voorlaatste Indycar-wedstrijd genoegen nemen. Penske-coureur Simon Pagenaud kwam vanwege een groot aantal fouten in zijn runs niet verder dan een teleurstellende 18e startplek.

Portland


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet