Formule 2

Formule 2: Hoofdrace op Spa gestaakt na gruwelijk ongeval tussen Hubert en Correa

1017696218-LAT-20190830- GH18553

De F2-race op Spa is na twee ronden gestaakt, na een verschrikkelijke crash op de Raidillon waar Anthoine Hubert en Juan Manuel Correa het slechtste van afkwamen. De wedstrijd werd vrijwel direct afgebroken. Na een halfuur viel het besluit om de race niet te herstarten.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: FIA F2 Championship


Het ongeluk vond plaats kort na het begin van de tweede ronde, waarin Nyck de Vries – van pole vertrokken – leidde voor Louis Delétraz en Jack Aitken. Bij het opgaan van de Raidillon raakten de auto's van Giuliano Alesi en Anthoine Hubert elkaar, om daarna hard in aanraking te komen met de bandenstapels aan de rechterkant. Op amateurbeelden van de crash is te zien dat de terugkaatsende auto van Hubert vervolgens vol midscheeps werd getroffen door de auto van Juan Manuel Correa. De auto van Hubert brak tijdens die klap in tweeën, de auto van Correa belandde op zijn kop midden op de Kemmel.

De auto's van Marino Sato en Ralph Boschung verlieten ook de baan of werden geraakt door de terugstuiterende wrakstukken, maar zij bleven net als Alesi ongedeerd. Hoe de toestand van Hubert en Correa is, is nog niet bekend. Na zo'n 30 minuten besloot de wedstrijdleiding de race niet meer te vervolgen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet