NASCAR

NASCAR: Jeroen Bleekemolen in Late Model Stockcar op Boston Raceway

Behalve zijn deelname aan het IMSA Watertech Sportscar kampioenschap dit weekend gaat Jeroen Bleekemolen het ook eens op de ovals proberen. De Nederlander maakt op South Boston Speedway zijn oval debuut.

2019 Jeroen Bleekemolen
Jeroen Bleekemolen probeert het dit weekend gewoon voor de fun op een oval in Boston.

Tekst en Foto Willem J. Staat

Druk weekend voor Jeroen Bleekemolen
Ook Jeroen Bleekemolen gaat het dit weekend op de één van ovals proberen. Jeroen Bleekemolen: "Elk jaar racen we op VIR en elk jaar praten we over een bezoek aan South Boston Raceway. Recentelijk kwam het idee op om deel te nemen. Wij zijn allen van het racen gepassioneerd en het gehele team wilde mij zien racen. Ik dacht dat wel plezierig was om eens iets anders uit te proberen. "

Om een Late Model Stock Car te vinden was gemakkelijker dan verwacht. Iemand van Riley Racing kende Lee Faulk van Lee Faulk Racing and Development. Een team dat in Denver zijn basis heeft en voor verschillende rijders auto's inzet. "Hij kende Faulk en dacht dat het wel zou passen."

Jeroen Bleekemolen: " Gedurende een NASCAR-weekend heb ik wel eens op Indianapolis geracet maar nooit in NASCAR zelf. Ik heb ook nooit op een korte oval gereden. Daytona, Homestead en Lausitzring daar heb ik wel op het infield gereden. Voor mij betekent dit een totaal nieuwe ervaring. Ik kijk werkelijk naar mijn eerste ovalwedstrijd uit. Het belangrijkste is om plezier te hebben en ervan te genieten. Ik heb geen ervaring dus ik ben er om dit op te doen en ervan te genieten."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet