GT

GT: Groeten van de ADAC GT Masters op de Nürburgring

Na Zandvoort afgelopen week trok het ADAC GT Masters naar de Nürburgring. Helaas namen ze vanuit onze kust ook de regen, storm en wind mee naar de Eifel. Het evenement werd gekenmerkt door wisselvallige weersomstandigheden alhoewel de beide ADAC GT Masters wedstrijden onder droge condities plaatsvonden. Ook wij trokken naar de Nürburgring.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2019  Begin Weekend
Onder zonnige omstandigheden ging vrijdag nog het licht op groen.


Groeten van de ADAC GT Masters op de Nürburgring
Ruim 18.000 bezoekers trotseerden de soms erbarmelijke weersomstandigheden op de Nürburgring. De Ringboulevard was ditmaal gevuld met vele merchandise standjes en diverse activiteiten. Iets dat we eigenlijk niet verwacht hadden. Ook was er van zowel de ADAC als Porsche veel aandacht voor diverse eSports activiteiten.

2019 Bernhard
Timo Bernhard vertelt over zijn Nordschleife record ervaringen.

Een ander hoogtepunt was dat het Ringwerk museum afgelopen zaterdag voor vrijwel iedereen vrij toegankelijk was. De record Porsche 919 Hybride van Timo Bernhard heeft daar voorlopige zijn "laatste" rustplaats gevonden. Een prachtige aanwinst voor het musuem.

2019 Ringwerk 1 2 De vele fans die gewoon vrij toegang hadden luisterden aandachtig toe.

Bernhard vertelde boeiend welke voorbereidingen aan het project voorafgingen en hoe hij die historische dag ervoer toen hij op 29 juni 2018 met een tijd van 5.19.55 met de speciaal gebouwde Porsche 919 Hybirde het Nordschleife record van Stefan Bellof verpulverde. Vele bezoekers luisterden adembenemend toe. Overigens is de Porsche 919 in het Ringwerk Musuem tegenover de toch wel legendarische F2 Maurer MM82 van Stefan Bellof gepositioneerd. Ondanks de soms wel wisselende weersomstandigheden wederom een prachtig autosportweekend dat we met genoegen konden afsluiten.

2019 Onthulling 1
De 919 Hybride-recordauto wordt onthuld in het Ringwerk museum.

2019 Onthulling 2
De recordbolide is nu voor iedereen te bezichtigen op het circuit waar hij historie schreef.

2019 Maurer MM82 F2
Kippenvel momenten voor uw redacteur bij het aanschouwen van de fraaie Maurer MM82 BMW waarmee Bellof eigenlijk definitief zijn naam wist te vestigen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet