TCR Series

TCR: Max Hesse wint voortijdig gestopte TCR Germany wedstrijd op de Nürburgring

Een succesvol TCR weekend voor Team Engstler op de Nürburgring. De tweede wedstrijd werd na acht ronden vanwege uitermate slechte weersomstandigheden gestopt. OP het moment dat werd afgebroken lag de 18-jarige Max Hesse aan de leiding gevolgd door gastrijder Pascal Eberle(Steibel Motorsport Seat) en de Fin Antti Buri(LMS Racing Audi 3 LMS).

Tekst Willem J. Staat
Foto ADAC Motorsport

2019 Max Hesse R2
Erbarmelijke weersomstandigheden op de Ring.


Max Hesse wint voortijdig gestopte TCR Germany wedstrijd op de Nürburgring
Vanwege de enorm sterke regenval werd de tweede TCR wedstrijd al na acht ronden afgebroken. De enorme watermassa op de baan zorgde op sommige baangedeeltes zelfs voor kleine overstromingen. Uit veiligheidsredenen werd er niet meer opnieuw gestart. Het klassement gold na zes ronden en er werden slechts halve punten verdeeld.

Max Hesse: "Ongelofelijk zoiets heb ik nooit meegemaakt. Wij zijn er natuurlijk wel voor beloond dat we zolang op slicks zijn buiten gebleven. De laatste twee ronden viel er totaal niet meer te rijden. Volledig correct om op dit moment de wedstrijd af te breken.

Achter de Top 3 volgden Mike Halder(Honda Civic TCR) en de Zwitserse Junior Julien Apotheloz. Voor laatstgenoemde betekende het de tweede overwinning in de Honda Junior Challenge.

Zaterdag winnaar Thierry Neuville eindigde als zesde gevolgd door Sebastian Steibel in een Steibel Motorsport Golf GTI TCR, Jan Seyffert(Lubner Lada Vesta TCR), gaststarter Karen Gaillard en Domik Fugel met een Honda TCR.

Vanwege de omgekeerde grid ging het er al bij de start turbulent aan toe. Gaststarter Pascal Eberle kwam niet goed weg en Honda-rijder Dominik Fugel ging direct van P3 naar P1. Ook VW Golf GTI-rijder Mitchell Cheah en Antti Buri vochten direct een fel duel om de eerste plek uit. Na twee minuten begon het te regenen en stormde regerend kampioen Harri Proczyk naar voren. Eerst passeerde hij de Golf van Cheach voordat Fugel weer de leiding nam. De regen werd echter steeds sterker en vele deelnemers gingen voor een bandenwissel naar binnen. Eberle, Hesse, Buri, Halder en Apotheloz besloten echter om niet naar binnen te gaan. Inmiddels had Hesse in de nog steeds op slicks rijdende groep de leiding genomen voordat de safetycar de baan opkwam en vervolgens opnieuw werd afgebroken.

Top 3
1. Max Hesse (D)
2. Pascal Eberle (CHE)
3. Antti Buri (FIN)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet