GT

GT: Perera/Ineichen winnen met GRT Lamborghini vanaf pole. Dontje/Götz zesde.

De combinatie Franck Perera/Rolf Ineichen bezorgden het GRT Lamborghini Team op de Nürburgring dit weekend een tweede zege. Gisteren won de combinatie Engelhart/Bortolotti eveneens met Lamborghini. Bortolotti werd vandaag na een incident in de eerste ronde al uitgeschakeld. Met een derde plek deden de HCB Rutronik-coureurs Kelvin van der Linde en Patric Niederhauser goede zaken. Zij verstevigden hun leiderspositie in de tussenstand van het kampioenschap.

2019 Start
De GRT Lamborghini Huracan GT3 neemt direct de leiding.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Perrera/Ineichen winnen met GRT Lamborghini vanaf pole. Dontje/Götz zesde
Ook de tweede ADAC GT Masters-wedstrijd op de Nürburgring viel aan het GRT Lamborghini Team van de Oostenrijker Gottfried Grasser ten prooi. De combinatie Franck Perera/Rolf Ineichen won vanaf pole de tweede wedstrijd. Ondanks een ontzettend natte kwalificatie bleef het tijdens de wedstrijd verrassend genoeg droog.

2019 Winnaar Lamborghini
Franck Perera een klasse apart.

Polesitter Franck Perera pakte direct de kop met daarachter Kelvin van der Linde en de twee KÜS Team 75 Bernhard 75 Porsches van Adrien de Leener en teameigenaar Timo Bernhard. De Leener werd na dertig ronden van achteren door de Audi's van Feller en Schmidt aangetikt en liep daarbij een lekke band op. De Porsche-rijder had zoveel schade dat hij direct moest opgeven. Nog minder verging het R1 winnaar Mirko Bortolotti. Een crash in de eerste ronde met de T3 Motorsport Audi R8 LMS van W. Tregurtha betekende eveneens een voortijdige opgave en een safetycar-interruptie.

2019 Crash
Veel schade bij T3 Motorsport.

Direct na de herstart nam Perera opnieuw het commando en wist afstand van zijn achtervolgers te nemen. Zijn voorsprong werd overigens per ronde groter en ook de reguliere pitstop kon daar weinig aan veranderen. De HCB Rutronik Audi R8 LMS met de Zwitser Patric Niederhauser probeerde druk op de KÜS Team Bernhard Porsche 911 GT3 R van Timo Bernhard uit te oefenen. Maar de ervaren Nordschleife-recordhouder gaf geen krimp. Ook een vroege rijderswissel leverde bij het team van HCB Rutronik geen voordeel op. Van der Linde kwam namelijk als eerste naar binnen maar ondervond er weinig profijt van.

2019 Küs Team Bernhard Erg competitief maar slechts één podium vandaag. Het KÜS Team 75 Bernhard van Timo Bernhard.

Timo Bernhard: " De druk was enorm maar ik wist ook dat de derde plek voor hem veel waard was." Niederhauser bevestigde achteraf dat hij het kampioenschap in zijn achterhoofd had en contact wilde vermijden. In de tussenstand van het kampioenschap beschikken Niederhauser/Van der Linde over een voorsprong van maar liefst 40 punten op de Callaway Corvette combinatie van Markus Pommer/Marvin Kirchhöfer. Kirchhöfer had zich als 20e gekwalificeerd maar een fantastische inhaalwedstrijd leverde alsnog een achtste plek op.

2019 Ferrari
Vreemde lijnen maar toch een vijfde plek voor de HB Ferrari F488.

Een fel gevecht om de zevende plek tussen GRT Grasser Lamborghini(Baretta/Mapelli), de Callaway Corvette(Pommer/Kirchhöfer), de Montaplast by Land Motorsport Audi R8 LMS(Hofer/Mies) en de BWT Mücke Motorsport Audi R8 LMS(Schmidt/Haase) werd in het voordeel van de Grasser Lamborghini Huracan GT3 beslist.

2019 Corvette Audi wiel aan wiel
Prachtige inhaalwedstrijd van de Callaway Corvette GT3 C7 R

Voor de TOKSPORT/WRT Mercedes AMG GT3 van de combinatie Maro Engel/Luca Stolz met een vierde plek wederom een goede klassering, nadat Engel zich als zesde gekwalificeerd had.


2019 Gotz
Götz in de aanval.

Andermaal een goede wedstrijd van de combinatie Indy Dontje/Maximilian Götz. Zij hadden zich als twaalfde gekwalificeerd en fraaie inhaalwedstrijd werd evenals gisteren met een zesde plek en waardevolle punten beloond.

2019 Duel zeven tot negen
De Corvette strandde in het duel om de zevende plek op P8


Fraaie inhaalwedstrijd Eriksson/Bleekemolen
De combinatie Eriksson/Bleekemolen had zich als 22e geklasseerd en een fraaie inhaalwedstrijd leverde voor de Zakspeed Mercedes AMG GT3 nog een dertiende plek op. Jeroen Bleekemolen bevestigde overigens op de startgrid dat dit zijn laatste wedstrijd voor het team was. Vanaf morgen concentreert de Nederlander zich op het WEC Porsche project en gaat morgen al op Papenburg de eerste shakedowns doen. Voor de tweede Zakspeed Mercedes AMG GT3 verliep de wedstrijd dramatisch. De No 20 werd bestraft voor inhalen onder safetycar en stond vervolgens ook nog eens tekort in de pits. Een teleurstellende 26e plek was het resultaat.

2019 VDL Niederhauser
De druk van de KÚS Team75 Bernhard Porsches was te groot voor Patric Niederhauser. Desalniettemin een stap voorwaarts in de titelstrijd voor het duo Niederhauser/Van der Linde.

Winnaar Rolf Ineichen: "Voor ons was het een goed weekend. Gisteren hadden we wat pech maar we beschikten over een goede auto. Met de pole vandaag hadden we natuurlijk een goede uitgangspositie. Na de start behoefden wij het ding alleen maar veilig thuis te brengen."

2019 Lambo achterkant
Gedurende het gehele weekend keek de concurrentie alleen maar tegen de achterkant van de Huracans aan.

Uitslag R2
1. R.Ineichen/F. Perrera Lamborghin Huracan GT3E 39 ronden 1.02.02.515
2. T. Bernhard/K.Bachler Porsche 911 GT3 R + 5.366
3. P.Niederhauser/K.van der Linde Audi R8 LMS +5.749
4. L. Stolz/M. Engel Mercedes AMG GT3 +7.360
5. L. Ludwig/S. Asch Ferrari F488 GT3 + 9.282
6. I. Dontje/M. Götz Mercedes AMG GT3 +9.871
7. M. Baretta/M.Mapelli Lamborghini Huracan GT3 + 22.070
8. M.Pommer/M.Kirchhöfer Lamborghini Huracan GT3 E +22.402
9. M. Hofer/ A. Mies Audi R8 LMS + 23.082 secs.
10.J. Schmidt/C. Haase Audi R8 LMS 23.459 secs.

2019 Parc Fermé
Winnaars Franck Perera en Rolf Ineichen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet