NASCAR

NASCAR: Tyler Reddick van zero naar hero in Xfnity Bristol

Met een vierde seizoensoverwinning op Bristol ging RCR-coureur Tyler Reddick van zero naar hero. Al in de openingsronde kreeg Tyler een "drive-through" opgelegd en viel naar de 38e plek terug.

Tyler Reddick
Tyler Reddick reed een geweldige wedstrijd op Bristol.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Tyler Reddick van zero naar hero in Xfinity Bristol
De "drive-through" in de openingsfase weerhield Reddick niet om de 300 ronden tellende wedstrijd op zijn naam te schrijven. Met een voorsprong van 0.655 secs. versloeg hij de SHR Ford Mustang van Chase Briscoe. De GMS Racing Chevrolet van John Hunter Nemecheck eindigde als derde. Daarachter volgden Jeremy Clements en pole-sitter Austin Cindric.

JR Motorsports-coureur Justin Allgaier was duidelijk favoriet om deze wedstrijd op zijn naam te schrijven. Hij reed ruim 131 ronden aan de leiding maar verloor vanwege een lekke band zijn goede uitgangspositie en eindigde als achtste, gevolgd door zijn teamgenoot Michael Annett.

De beide wedstrijdsegmenten werden gewonnen door Brandon Jones en Kyle Busch die later met motorschade moest opgeven. Busch reed maar liefst 137 ronden aan de leiding. Jones en Allgaier zagen hun zegekansen om verschillende redenen in rook opgaan. Jones kuste de muur en moest met een elfde plek genoegen nemen terwijl Allgaier werd het slachtoffer van een lekke band.

2019 Cindric Reddick Tyler Reddick gaat aan buitenom aan de Ford van Austin Cindric voorbij.


In totaal wisselde de kop maar liefst tienmaal in deze wedstrijd. Cindric, Allgaier, Annett, Brandron Jones, Kyle Busch en Noah Gragson waren verschillende malen koploper. De 300 ronden tellende wedstrijd telde slechts negen neutralisaties o.a. voor een incident waarbij Erik Jones en Joey Logano bij betrokken waren.De Xfintiy-titelkanshebbers Cole Custer en Christopher Bell maakten contact met elkaar waarbij er voor Jones en Logano geen ruimte meer was. Beiden moesten opgeven. In totaal reed Tyler Reddick slechts 19 ronden aan de leiding.
Van de 38 gestarte coureurs werden er 25 geklasseerd waarvan slechts zes in dezelfde ronde.

2019 Reddick
Vierde seizoensoverwinning voor Tyler Reddick in de Xfinity-series.

Uitslag
1. Tyler Reddick Chevrolet 300 ronden
2. Chase Briscoe Ford 300 ronden
3. John H. Nemeheck Chevrolet 300 ronden
4. Jeremy Clements Chevrolet 300 ronden
5. Austin Cindric Ford 300 ronden
6. Gray Gaulding Chevrolet 300 ronden
7. Timmy Hill Toyota 299 ronden
8. Justin Allgaier Chevrolet 299 ronden
9. Michael Annett Chevrolet 299 ronden
10.Landon Cassill Chevrolet 299 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet