NASCAR

NASCAR: Tweede achtereenvolgende Xfinity-zege voor Austin Cindric

Penske-coureur Austin Cindric behaalde op de Mid Ohio Sports Car Course zijn tweede achtereenvolgende Xfinity-zege dit seizoen. Oud Indycar-coureur Jack Hawksworth(nu in de sportscars actief overigens) maakte een schitterend debuut bij het team van Joe Gibbs Racing en won zelfs een wedstrijdsegment. Uiteindelijk werd hij als 15e geklasseerd.

Austin Cindric Mid Ohio

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Tweede achtereenvolgende Xfinity-zege voor Austin Cindric
Hoewel Cindric vrijwel de gehele wedstrijd in duel met Christopher Bell verwikkeld was, reed hij een perfecte race. In totaal reed de Penske-rijder ruim 47 ronden aan de leiding. Met nog 13 ronden te gaan ging hij definitief aan Chase Briscoe voorbij en pakte voor de tweede achtereenvolgende week een zege in de Xfinity-series.

Bij een herstart van de wedstrijd in de 37e ronde waren er twee separate incidenten waarbij meerdere deelnemers betrokken waren. Jammer genoeg kwam Jack Hawksworth in de 66e ronde kortstondig van de baan. Anders had er voor de voormalige Indycar-rijder zeker meer ingezeten. In het derde wedstrijdsegment zorgden Cindric en Christopher Bell voor een fraai duel en uiteindelijk won de Penske-rijder met een voorsprong van 3.78 secs. A.J. Allmendinger eindigde als derde, terwijl de gehavende JR Motorsport bolides van Noah Gragson en Justin Allgaier resp. als vijfde en zesde over de streep kwamen.

Uitslag
1. Austin Cindric Ford 75 ronden
2. Christopher Bell Toyota 75 ronden
3. A.J. Allmendiger Chevrolet 75 ronden
4. Tyler Reddick Chevrolet 75 ronden
5. Noah Gragson Chevrolet 75 ronden
6. Justin Allgaier Chevrolet 75 ronden
7. Chase Briscoe Ford 75 ronden
8. Cole Custer Ford 75 ronden
9. Justin Haley Chevrolet 75 ronden
10. Brandon Jones Toyota 75 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet