Formula 4

ADAC Formel 4: Winst voor Van Amersfoort Racing en Sebastian Estner. Blamage voor Leclerc

2019 Estner 1


Poleposition voor Van Amersfoort Racing met Sebastien Estner achter het stuur voor deze derde en afsluitende wedstrijd op Circuit Zandvoort. De racevolgorde wordt bepaald door de uitslag van de tweede race waarin de eerste acht worden omgedraaid. Nico Göhler voor ADAC Berlin-Brandenburg mag daardoor vertrekken vanaf een tweede plaats. De vanochtend gecrashte Arthur Leclerc gaat de race vanaf de laatste 19de positie beginnen.


Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Willem J. Staat en Co van der Gragt

ZVT AF4 CG-4674


Geen jumpstarts en bijna geen schade na de start en het verloop van de eerste ronde. Alleen Gianluca Petecof wordt bij het uitkomen van de Tarzanbocht geraakt door zijn Prema teamgenoot Paul Aron.


ZVT AF4 CG-4684


Petecof moet met een gebroken voorwielophanging de pits opzoeken en Aron moet binnen komen met een lekke band.


ZVT AF4 CG-4694


Sebastien Estner is nog steeds de koploper voor Gregoire Saucy, die samen wat voorsprong nemen op de rest. De safety car komt op de baan. Twee teamgenoten raken elkaar in de Tarzanbocht. Eén van de rijders heeft alle geluk dat er geen koprol volgt. De van de tweede plaats gestarte Nico Göhler en Joshua Dürksen zijn het slachtoffer van deze actie, waar hun ADAC Berlin-Brandenburg team niet echt vrolijk van wordt.

Na de herstart blijft Estner op kop voor Saucy en Ghiretti, maar staat flink onder druk. De verschillen tussen de sliert van formulewagens is zeer gering. Arthur Leclerc is inmiddels al op een negende plaats beland maar verpest, door ondoordachte acties, zijn weekend en die van Laszlio Toth in de Hans Ernst-bocht.


2019 Crash 1


2019 Crash 2  
2019 Crash 4


2019 Crash 6


ZVT AF4 CG-4866  
2019 Crash 9


2019 Crash 10  
2019 Crash 12


Geen handige actie van Leclerc, die veel te veel wil en spint, te snel op het gas gaat en weer spint waarbij Toth hem vol in de zijkant raakt, met twee vernielde bolides tot gevolg. De Monegask moet nog veel leren en is nu de aansluiting kwijt voor het verdere verloop van zijn kampioenschap aspiraties. Opnieuw een safety car periode met nog vijf minuten op de klok.


ZVT AF4 CG-4741

Het hele veld schuift weer in elkaar. Maar is er genoeg tijd voor een herstart? Inderdaad krijgen we nog een toetje op deze zondag. Er volgt nog een sprintrace van één ronde. Sebastien Estner houdt zijn hoofd koel en wint zijn eerste wedstrijd dit seizoen. Ook blijdschap bij Van Amersfoorrt Racing met deze overwinning al moet een andere protégé van het team Ido Cohen in de voorlaatste bocht nog opgeven na contact in de Kumhobocht.

Alessandro Ghiretti pakt in deze laatste ronde nog de tweede plaats af van Saucy na een hele fraaie inhaalactie buitenom in de Tarzanbocht. Wederom een hectische race met veel spektakel en een nieuwe ADAC F4 winnaar, met de naam Sebastian Estner.


ZVT AF4 CG-0748

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet