GT

ADAC GT4 Germany: Equipe Siljehaug/Angermayr winnen met KTM X-Bow op Zandvoort

2019 GT4 Winners

Jusuf Owega vertrekt vanaf de beste startpositie met zijn GetSpeed Performance Mercedes-AMG GT4 met naast hem Hendrik Still met de Porsche Cayman GT4. Owega behoudt vanaf poleposition de leiding in de wedstrijd, waarbij na de start door een aantal deelnemers de nodige risico's worden genomen bij het aanremmen van de Tarzanbocht. Er wordt goed in de spiegels gekeken door de diverse rijders en ruimte gegeven waar het nodig is, anders had het met flinke schades anders afgelopen.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Willem J. Staat

2019 Mercedes Lang No 1

Jusuf Owega heeft een gigantische voorsprong opgebouwd op Hendrik Still ,die in niemandsland rijdt ten opzichte van de in derde positie rijdende Manuel Lauck, die afrekende met de BMW van Thomas Tekaat. Reinhard Kofler met de KTM rijdt op geringe afstand hier weer achter voor Gabriele Piana, die na de nodige tikjes tot nu toe genoegen moet nemen met een zesde plaats. Zowel Kofler als Piana passeren Tekaat die terugzakt naar een zesde positie.
Na alle verplichte rijderwissels blijft Hanza Owega aan de kop, ondanks een extra drive through straf vanwege onregelmatigheden bij hun pitstop. De voorsprong van de Mercedes op Mads Siljehaug wordt echter steeds kleiner, de  KTM is de snelste rijder op de baan. Siljehaug snijdt vanaf een elfde startplaats door het veld heen en is op weg naar de koppositie. Ook Michael Schrey heeft goede zaken gedaan en rijdt rond op een derde plaats.
    2019 Duel P5

Met nog vier minuten te gaan pakt Siljehaug de kop over van Owega, die duidelijk minder snel is dan zijn broer Jusuf. Laura Kraihamer duwt bij een inhaalmanoeuvre in de Hans Ernst-bocht Michael Schrey in de rondte en pakt daarmee wel de derde plaats over, maar krijgt gelijk een drive through straf aan haar brandvrije broek vanwege deze actie.
  2019 Duel P3

Equipe Mads Siljehaug/Eike Angermayr wint met de KTM de wedstrijd voor de broers Owega in hun Mercedes. De derde podiumplaats gaat naar de Racing One Audi van Markus Lungstrass/Mike Beckhusen, die vanuit de achterhoede na een inhaalrace toch nog hun succes behalen. Veel pech voor equipe Michael Schrey/Marius Zug, die in kansrijke podiumpositie door Laura Kraihammer in de rondte werd getikt.
  2019 X-Bow

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet