GT

ADAC GT Masters: Equipe Ricardo Feller/Dries Vanthoor wint race twee. Matige resultaten Nederlanders

2019-Winner

Beide Motaplast by Land-Motorsport Audi's staan op de eerste rij. Christopher Mies start vanaf pole met Dries Vanthoor naast hem. Beste Nederlander is Indy Dontje die met zijn Team HTP Mercedes de afsluitende stint voor zijn rekening neemt. Deze equipe start vanaf de zevende rij. Ook Jeroen Bleekemolen komt na de pitstops op de baan met de Zakspeed Mercedes. Zijn teamgenoot Jimmy Eriksson start vanaf een tiende rij. Kelvin Snoeks begint vanaf een 12de rij met de tweede Zakspeed Mercedes.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Willem J. Staat

2019-Race


Na de start zijn het de beide Audi's die vanaf de eerste rij de kopposities behouden. Christopher Mies voor Dries Vanthoor met Philip Ellis, in de gele Team HTP Mercedes, op de derde plaats. Na een klein kwartiertje moet de safety car opdraven nadat David Jahn de RWT Corvette met flinke rookwolken aan de kant moet zetten op het rechte stuk. De wagen staat op een gevaarlijke plek en moet eerst worden weggesleept voordat de race weer wordt herstart.
  2019-Safetycar

Na de herstart blijft de volgorde gelijk. Er zijn weinig tot geen inhaalacties, wat deze race in vergelijking tot gisteren, een beetje tam doet lijken. Halverwege de wedstrijd gaat de pits open voor de rijders wissels. Jimmy Eriksson komt gelijk binnen om zijn plaats te ruilen met Jeroen Bleekemolen, wellicht kan hij de tot nu teleurstellende 20ste plaats doen ombuigen naar iets beters. Indy Dontje neemt het stuur over van Maximilian Götz, maar laatstgenoemde is te snel de pits ingereden, waardoor Dontje tijdens zijn stint een drive through straf moet ondergaan. Kelvin Snoeks geeft zijn Mercedes af aan Mick Wishofer op een 20ste plaats. De top 7 blijft lang doorrijden maar komen dan allemaal tegelijk de pits in.
  2019-Riccardo-Feller-winnaar

Na alle pitstops heeft Ricardo Feller, teamgenoot van Dries Vanthoor de leiding overgenomen. Op een tweede plaats komt Fabian Vettel, het jongere broertje van Sebastian, als tweede de baan op, gevolgd door Max Hofer - teamgenoot van Mies-, die twee plaatsen moest inleveren na zijn pitstop.
  2019-Openingsfase-2

Achter dit drietal ontstaat een flinke strijd tussen Rolf Ineichen (Lamborgini), Luca Stolz (Mercedes), Mirko Bortolotti (Lamborghini) en Michele Beretta (Lamborghini). Max Hofer pakt buitenom in de Hans Ernst-bocht fraai de tweede plaats af van Vettel, zodat beide Land-Motorsport Audi's weer aan de kop rijden.


2019-Riccardo-Feller

Winst voor equipe Feller/Vanthoor voor Hofer/Mies, beide in de Land-Motorsport Audi's. Ondanks het naderende viertal achtervolgers weet Fabian Vettel (teamgenoot van Philip Ellis) zijn HTP Mercedes naar de derde podiumplaats te rijden.

2019-Ellis-Vettel
Philip Ellis en Fabian Vettel

De Nederlanders presteren een stuk minder. Jeroen Bleekemolen weet nog een aantal plaatsen goed te maken, maar een 16de plaats mag niet echt bijzonder worden genoemd.

2019-Indy-Dontje

Ook Indy Dontje (met teamgenoot Götz) presteert matig, mede veroorzaakt door een drive through straf. Dit duo wordt als 21ste geklasseerd. Kelvin Snoeks met Mick Wishofer komen als 23ste over de finishlijn.

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 17 augustus 2019 21:15

  Weer prachtige GT races gezien in Zandvoort. redelijk weer op de zondag. Maar weer belachelijk hoge paddock toeslag. Gelukkig konden we nu wel een frietje en koffie kopen buiten de paddock. In tegenstelling tot de Blancpain GT world challenge. zonder de hoge paddock toeslag was het daar geen friet, geen koffie. Dat kan echt niet .

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 17 augustus 2019 21:17

  zonder tribune of paddock kaarten zelfs geen WC....

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet