Formula 4

ADAC F4: Paul Aron wint tweede race op Zandvoort voor Prema teamgenoot Oliver Rasmussen

ZVT AF4 CG-4288


De Braziliaan Gianluca Petecof, vierde in de titelstrijd, mag beginnen vanaf de poleposition voor de tweede race van de ADAC Formel 4 op Circuit Zandvoort. Zijn Prema Powerteam teamgenoot Paul Aron start naast hem op de eerste rij. Gisteren werd de race beïnvloed door wisselende weersomstandigheden waardoor Alessandro Famularo verrassend kon zegevieren. Op deze zondagochtend is het weer een stuk beter, het is droog en de wind is enigszins gaan liggen.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Co van der Gragt, Klaas Norg en Willem J. Staat


ZVT AF4 CG-4256


Na een chaotische start, waarbij een aantal auto's te vroeg weggingen, zijn de wagens op één na op weg voor hun tweede wedstrijd. De Van Amersfoort coureur Ido Cohen blijft staan en wordt naar de pits geduwd. De race duurt tot aan Bocht 9 voor Arthur Leclerc, die hard de grindbak bezoekt en geen punten haalt in zijn titelstrijd, waar de Monegask tweede ligt. De safety car komt op de baan.


2019 Start


Paul Aron heeft na de start de koppositie overgenomen en na de herstart scherp reageert en een flinke voorsprong op Petecof pakt, die op deze vroege zondagochtend nog niet helemaal wakker lijkt. Op de derde plaats ligt de Van Amersfoort coureur Dennis Hauger.


2019 Aktie Hauger

2019 Hauger 3  
Er ontstaat een kopgroep van drie rijders waarbij derde man Hauger de druk opvoert bij beide Prema coureurs. De druk loopt echter op tot een kookpunt waarbij Hauger een inhaalactie probeert aan de binnenkant van de Tarzanbocht waar eigenlijk geen ruimte is, doordat Petecof het gat dicht gooit. Beide rijders raken elkaar waardoor Hauger in de rondte spint en ver terug valt.

  ZVT AF4 KN-0705


Geen vuiltje meer aan de lucht voor koploper Aron en Petecof, waarbij derde Prema coureur Oliver Rasmussen nu eenvoudig op de derde plaats is beland, maar zich moet verdedigen op Theo Pourchaire en Alessandro Ghiretti.

De wedstrijdleiding zorgt ervoor dat het geen compleet Prema podium wordt. Vanwege het incident in de Tarzanbocht wordt tweede man Petecof opgezadeld met een drive through straf. Paul Aron wint de race voor teamgenoot Oliver Rasmussen, die de druk van de achtervolgers weerstaat. Kampioenschapleider Theo Pourchaire wordt de derde podiumganger en vergroot zijn voorsprong naar 23 punten op Arthur Leclerc.

  ZVT AF4 CG-0599

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet