TCR Series

ADAC TCR Germany: Spannende strijd en close racing met Max Hesse (waarschijnlijk) als winnaar

2019 Winnaar Hesse


De race wordt vertraagd doordat de wagens in alle races hiervoor een gat hebben veroorzaakt na de curbestones van de Arie Luyendijkbocht, aan het begin van het rechte eind. De hulptroepen van het circuit zijn bezig om het gat te dichten. 16 wagens aan de start met één landgenoot Maurits Sandberg, die uitkomt voor het VW Team Oettinger. De snelste man heet Dominik Fugel die zijn ADAC Sachsen Honda naar de poleposition stuurde, met naast hem zijn merkgenoot de Amerikaan Bradley Burns. Daarachter een fanatieke groep met Proczyk, Halder, Buri en Hesse.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Willem J. Staat


2019 Kopduel


Na de start neemt Dominik Fugel de kop voor Mike Halder en Proczyk. Bradley Burns verliest een aantal plaatsen en zakt terug naar de vierde plaats. Het gaat allemaal goed tot aan het uitkomen van Bocht tien, waar het zelfs voor drie auto's naast elkaar te smal blijkt. Mitchell Cheah Min Jie is in het gedrang het grootste slachtoffer en raakt aan de buitenkant hard de rail.

2019 Boze Maleisiër
Cheah was niet zo blij

Als aangeschoten wild waggelt de kromme VW weer terug naar de pits. Gelijk een safetycarperiode, gevolgd door een code rood. De vangrail is beschadigd en moet door de hulptroepen met een shovel rechtgetrokken worden. Alle wagens, behalve één, staan op de startgrid geparkeerd en wachten rustig op het vervolg.

2019 Rode Vlag


Na de herstart blijft de top ongewijzigd maar daarachter veel strijd en vier dik voor en in de Hans Ernst-bocht en elkaar al duwend in leven houden, hebben we nog niet zo veel gezien. Harald Proczyk pakt aan de binnenkant van de Tarzanbocht de snelste lijn en ondanks het afknijpen van Fugel en een ferme tik pakt hij de kop. Fugel verliest ook zijn tweede plaats aan Mike Halder, die een paar bochten later zelfs de leiding overneemt. Ook Max Hesse is prima bezig en haalt zowel Proczyk als Fugel in en rijdt naar de tweede plaats.

2019 Fugel Prozyck


De wedstrijdleiding geeft aan Proczyk door om na de tik in de Tarzan zijn positie aan Fugel terug te geven en zakt daardoor naar de vierde plaats.

2019 Lada 1

De debuterende Lada van Jan Seyffert heeft nog de nodige kinderziektes en rijdt op een laatste 15de plaats rond.

2019 Gevecht Kop


Bij het aansturen van Bocht 9 raken Hesse en koploper Mike Halder elkaar, of dit allemaal volgens de regels ging gaat de wedstrijdleiding nog verder bekijken. Max Hesse neemt de kop voor Halder en Proczyk, die wederom Fugel buiten het podium duwt maar daarvoor, na een deurkruk aan deurkruk gevecht richting Scheivlak, heel hard voor moet werken. In de laatste ronde verandert de volgorde niet meer. Fraaie race met echt close racing en zij aan zij gevechten, met af en toe een tik. Antti Buri, die als vijfde over de finish kwam, blijft koploper in de titelstrijd. Maurits Sandberg eindigt als 14de en voorlaatste.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet