Porsche Cups

Porsche Carrera Cup: Ammermüller wint voor teamgenoot Andlauer. Na straf geen podium voor Larry ten Voorde

2019 Winnaar PCC

Mooie start van het lange lint van Porsches. Michael Ammermüller heeft vanaf de poloposition de beste start gevolgd door Jaap van Lagen en Julien Andlauer. Jaap van Lagen probeert een ronde later voor de Tarzanbocht de leiding te nemen, maar heeft te veel snelheid en ploegt door de grindbak heen en verliest negen plaatsen. Larry ten Voorde profiteert en pakt de derde plaats gevolgd door Dylan Pereira, maar onze landgenoot krijgt van de wedstrijdleiding een straf van vijf seconden vanwege een 'jump start'.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Willem J. Staat


2019 Van Buren


Gamer Rudy van Buren maakte tijdens de kwalificatie veel indruk met een negende startplaats in een veld van 31 wagens. In de hitte van de strijd van in de eerste paar ronden verliest de rijder uit Lelystad twee plaatsen.

De safetycar verschijnt op de baan nadat Georgi Donchev zijn Porsche diep in het grind van de Kumhobocht ploegt. Het duurt echter niet lang voordat de herstart komt.

  2019 AmmermullerRace

Na de herstart zijn het de beide roze zuurstok Porsches van BWT Lechner die aan kop blijven, maar Ten Voorde zit dicht achter de vleugel van Andlauer en pakt de tweede plaats over in bocht Tien. Het is pas zijn tweede Porsche Cup race, maar Rudy van Buren doet voorkomen of hij al een aantal seizoenen meedraait in dit cup gebeuren. Hij weet op een mooie elfde plaats ervaren namen voor te blijven.

Jaap van Lagen is na zijn te late remactie in de Tarzanbocht, waarbij hij terugviel naar een tiende plaats, met een inhaalrace bezig en heeft na een aantal snelle ronden de achtste plaats bereikt. Maar Van Lagen wil teveel en raakt Jean-Baptiste Simmenauer aan de binnenkant van Bocht 9. Beide auto's hebben schade. Simmenauer moet uitvallen terwijl Jaap van Lagen op de elfde plaats door kan gaan. Door deze ondoordachte acties profiteert Rudy van Buren optimaal en klimt gelijk naar een fraaie achtste plaats, wat ook zijn eindpositie wordt.

  2019 Ten Voorde
Geen podium voor Larry ten Voorde

In de laatste ronde weet Andlauer Ten Voorde in te halen, die zelfs naar een vierde plaats terugzakt vanwege zijn vijf seconden straf. Na de beide BWT Lechner Racing Porsches van winnaar Ammermüller en tweede man Andlauer pakt Dylan Pereira de derde podiumplaats.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet