GT

ADAC GT4 Germany: Equipe Marius Zug en Gabriele Piana wint met BMW op Zandvoort

2019 Winnaars GT4


Een fraai veld van 23 wagens staat klaar voor hun eerste wedstrijd op Circuit Zandvoort. Vlak voor de start is het nog droog, maar de donkere wolken boven het circuit beloven niets goed. Waaien doet het flink, vanochtend zijn de nodige reclameborden al door de wind opgepakt. Geen Nederlanders aan de start van deze ADAC GT4 Germany race. Aanvankelijk stond Tim Heinemann met de HP Racing International Mercedes-AMG op de beste startplaats, maar werd na de kwalificatie afgekeurd en kwam met technische mankementen niet aan de start. Ook teambaas Jan Kasperlik van Team Allied-Racing was afwezig na een crash in het Scheivlak op vrijdag.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Willem J. Staat

Er vormt zich na de start een strijd tussen een vijftal bolides met de sterk gestarte Michael Schrey met de BMW M4 GT4 op kop gevolgd door Mads Siljehaug (KTM X-Bow) en Marius Zug met een BMW. Siljehaug, die ook meedoet met de European Series, is te snel voor de concurrentie, en neemt met zijn Felbermayr-Reiter KTM X-Bow een flinke voorsprong.

  2019 Pitstop X-Bow Reiter 1
In deze uurrace is het halverwege tijd voor de verplichte rijders wissels. Siljehaug verruilt zijn stoeltje voor teamgenoot Eike Angermayr met negen seconde voorsprong. Gabriele Piana heeft het stuur overgenomen van Zug en gaat er even goed voor zitten. De veel snellere Piana heeft de mindere coureur Angermayr snel te pakken en neemt buitenom de Gerlachbocht de koppositie over. Equipe Hamza en Jusuf Owega liggen op de derde plaats met de GetSpeed Performance Mercedes-AMG.

  IMG 3956
Angermeyr kan het tempo niet bijhouden en wordt verschalkt door Jusuf Owega die de tweede plaats overneemt.


2019 Racing One Pitstop


Veel lekke banden tijdens deze eerste wedstrijd. In de slotfase blijft alles zoals het is. Equipe Marius Zug/Gabriele Piana winnen met hun RN Vision STS BMW M4 GT4 de redelijk tamme wedstrijd met 8.231 seconde voorsprong op de gebroeders Owega. Derde equipe Siljehaug/Angermayr op 19 seconde achterstand.
  2019 WinnaarsGT4
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet