NASCAR

NASCAR: Austin Cindric wint Xfinity Watkins Glen

Na 54 starts in de Xfinity-series wist Austin Cindric op Watkins Glen eindelijk zijn allereerste overwinning te behalen. Vader Tim Cindric, de rechterhand van Roger Penske, had liever gezien dat zijn 20 jarige zoon een ander beroep gekozen had. Waarschijnlijk heeft Cindric Sr. zich nu wel bedacht.


Austin Cindric Penske Mustang
Austin Cindric op weg naar zijn eerste overwinning in de Xfinity-series.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Austin Cindric wint Xfinity Watkins Glen
Met nog amper vijf ronden te gaan beschikte A.J. Allmendinger in de Kaulig Chevrolet over een relatief grote voorsprong maar Austin Cindric liep op verse banden snel in op zijn tegenstander. Twee ronden later zat hij bovenop de bumper van de Chevrolet en in de befaamde Esses greep Cindric zijn kans en ging aan veteraan Allmendinger voorbij en pakte zijn allereerste Xfinity-zege. Christopher Bell eindigde als derde gevolgd door Justin Allgaier en Ryan Blaney. Na de wedstrijd werd Allmendinger echter gediskwalificeerd omdat de rijhoogte niet aan de normen voldeed. Ook begin vorige maand werd Allmendiger met dezelfde auto al een keer op Daytona gediskwalificeerd en hij heeft tot maandagmiddag de tijd om beroep aan te tekenen.

Na elf deelnames op Watkins Glen wist Kyle Busch eindelijk de pole op zijn naam te schrijven. Busch verremde zich echter bij een aanval op de Ford van Ryan Blaney en moest definitief opgeven. Zijn eerste uitgave overigens in de Xfinity-series dit jaar. Busch pakte driemaal de overwinning en eindigde eenmaal als tweede.

Justin Allgaier Justin Allgaier eindigde als derde.

In het tweede wedstrijdsegment nam Busch in de 35e ronde de leiding van Ryan Blaney over maar verremde zich. Het leverde een kapotte auto op en Busch moest eigenlijk direct opgeven. Bij de herstart nam Justin Allgaier de kop van A.J. Allmendinger over.

In de 63 ronde ging Allgaier voor de laatste maal naar binnen en kwam met nog 19 rondjes te gaan als zesde terug de baan op. In de 68e ronde liep Cody Ware een klapband op en zorgde voor een neutralisatie waardoor Allgaier de kans kreeg om op verse banden te laten monteren. Blaney, Briscoe en Cindric gingen direct voor vers rubber naar binnen terwijl Allgaier en Allmendinger besloten om buiten te blijven.

Uiteindelijk in de 81e ronde probeerde Cindric in de esses naar boven de Chevrolet van Allmendinger te passeren en slaagde daar bij het omhoog gaan van de carrousel bocht definitief in. Allmendinger gaf het nog niet direct op door de Penske-coureur nog een duwtje te geven. De Penske-coureur ging erg wijd maar wist zich te herstellen. Uiteindelijk won Cindric met een voorsprong van 1.16 secs.


Winnaar Austin Cindric
Winnaar Austin Cindric.

Uitslag
1. Austin Cindric Ford 82 ronden
2. Christopher Bell Toyota 82 ronden
3. Justin Allgaier Chevrolet 82 ronden
4. Ryan Blaney Ford 82 ronden
5. Tyler Reddick Chevrolet 82 ronden
6. Chase Briscoe Ford 82 ronden
7. Cole Custer Ford 82 ronden
8. Michael Annett Chevrolet 82 ronden
9. Noah Gragson Chevrolet 82 ronden
10. Ryan Preece Chevrolet 82 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet